slideshow-2

Ο πιο μάγκικος τίτλος! Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια στο Παλέ ο Άρης σήκωνε το Κύπελλο Ελλάδας! (video + photos)

Ήταν η πρώτη μέρα του Φλεβάρη του 1998 όταν ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, σε μια επική προσπάθεια, που έμεινε στην ιστορία ως το «Φάιναλ Φορ των απλήρωτων!»

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις βασικών παικτών όπως ο Ορτίθ και ο Σοκ ο Άρης, παίζοντας σε ένα Αλεξάνδρειο που κόχλαζε και έσφυζε από πάθος κατάφερε να κερδίσει στον ημιτελικό τον πανίσχυρο και μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό (83-68) και με μόλις έξι παίκτες την πανίσχυρη ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη στον τελικό (71-68), φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου και διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά!

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας συγκλονιστικές εμφανίσεις. Ο Μάριο Μπόνι που ήταν με το ένα πόδι στο αεροπλάνο πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση του τροπαίου. Πριν την στέψη πήρε το τύμπανο, δίνοντας συνθήματα στο πέταλο!

Το Kύπελλο του 1998 ήταν το προτελευταίο εγχώριο τρόπαιο (σ.σ. μεσολάβησε και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ) για τον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έξι χρόνια μετά ακολούθησε το Κύπελλο στο φάιναλ φορ της Λαμίας με αντίπαλο στον επεισοδιακό τελικό τον Ολυμπιακό (73-70).

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

Άρης-ΑΕΚ 71-68

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Ζαβλανός

Άρης (Μαγκώτσιος): Λιαδέλης 22(1), Χρυσανθόπουλος 3(1), Πάσπαλι 12, Σιούτης 15(2), Γαλακτερός 3(1), Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5(1), Φλώρος, Όρτμαν, Μπόνι 8.

ΑΕΚ (Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13(2), Πρέλεβιτς, Άντερσον 18, Χατζής 14(2), Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.

* Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Παύλου Μακρίδη.

To Top