Ο Πλα, ο… βλάκας, οι υπερτιμολογήσεις και οι ιστορίες για αγρίους

ΚΟΝΤΗΣ-ΝΑΙ

Η θέση μας για τα όσα είπε ο Γιάννης Κόντης στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης εκφράστηκε σε προηγούμενο άρθρο.

Για την ιστορία, παραθέτουμε παρακάτω τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” αναλυτικά ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής:

Αρχικά αναφέρθηκε στο που βρίσκεται τώρα και σχολίασε τις φήμες που τον ήθελαν να μπαίνει στα κοινά της Superleague: «Τώρα ζω στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη δεν μπορώ να ασκήσω αυτό που θέλω. Υπήρξαν κάποιες διεργασίες με τη Superleague. Τελικά δεν θέλω να κάνω κάτι με ζεστό κεφάλι. Είχα και τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα μου και ήθελα να ασχοληθώ με την οικογένειά μου».

Για το αν παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Άρη και για τις ευθύνες που του αποδίδονται: «Παρακολουθώ περισσότερο από ό,τι νομίζετε. Το κάνω για λόγους που με αφορούν. Η μονόπλευρη παρουσίαση των πραγμάτων προς το πρόσωπό μου με έχει ενοχλήσει. Σε ό,τι γίνεται καλό έχουν άλλοι συμμετοχή και σε οτιδήποτε κακό είμαι εγώ από πίσω. Αυτά τα ακούει ο κόσμος και μερικοί τα πιστεύουν. Αυτά διαδίδονται από στόμα σε στόμα. Το κείμενο από σάιτ που έλεγε για μένα αποσύρθηκε γιατί θα υποστεί τις ευθύνες του νόμου αυτός που το έγραψε. Έχω προσφύγει με συμπληρωματικά χαρτιά στον οικονομικό εισαγγελέα και ζητώ επειδή εμπλέκεται το όνομά μου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στην ΠΑΕ Άρης. Δεν μπορεί να με κατηγορήσει τώρα κανένας για ζημιά στην ΠΑΕ. Να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κάποιοι θα μπουν φυλακή, αλλά όχι εγώ. Είμαι πλέον η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάποιους. Για ότι γίνεται φταίει ο… βλάκας Κόντης».

Για το αν είδε παρατυπίες στην ΠΑΕ και για τον λόγο που αποχώρησε: «Είναι ένα θέμα που εμπίπτει στην αντίληψη του εισαγγελέα και επισύρεται αυτεπάγγελτη δίωξη. Ό,τι έχω να πω θα τα πω στον εισαγγελέα. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται να λέμε αόριστα ότι μας κατέστρεψε ο Κόντης. Εγώ δεν έφυγα με τη θέληση μου. Κάποια παιδιά παρασυρμένα μου είπαν φύγε γιατί κάποιοι θα μπουν με λεφτά και δεν ήθελαν να είμαι εγώ. Εγώ είχα πει ότι θα τηρηθεί το πλάνο της εξυγίανσης.

Κάποιοι λένε ότι δεν υπήρχε ο Πλα. Εγώ ο υπάλληλος, όπως με λένε, είμαι ο μόνος που δραστηριοποιήθηκε νωρίς για χρήματα. Έγινε τον Ιούνιο ΓΣ και είχαμε πει με κάποιες εγγυήσεις να μπουν τα χρήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μετά την αδειοδότηση που δεν πήραμε μου είπαν σήκω και φύγε. Και χωρίς εμένα θα έμπαιναν τα λεφτά, αν ίσχυε το πρόγραμμα που είχα παρουσιάσει. Για αυτό φταίνε αυτοί που μου είπαν να φύγω. Αυτοί ήταν δύο παιδιά του συνδέσμου, αλλά τους είπαν άλλοι ότι θα έρθουν κάποιοι με λεφτά. Δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες όταν μου το είπαν αυτό. Είχαν έρθει άλλοι 100 που έλεγαν ότι είναι Ιερολοχίτες και απειλούσαν ότι θα δείρουν τον πρόεδρο της ομάδας. Τα παιδιά με τα οποία μίλησα εγώ δεν με απείλησαν, απλώς μου είπαν ότι κάποιοι θα βάλουν χρήματα και δεν με θέλουν».

Για το λόγο που δεν πραγματοποιήθηκε η επένδυση Πλα που είχε υποσχεθεί: «Σε ένα σωματείο ιδιωτικού δικαίου όπως η Λέσχη θα ζητήσω κατά πόσο κατακύρωσε την απόφαση που είχε παρθεί. Να μου φέρουν κάποια χαρτιά που αφορούσαν τις απαιτήσεις που είχε η Λέσχη από εμένα. Είχαμε ζητήσει τη διασφάλιση και τη μη αλλαγή του καθεστώτος. Είχα ζητήσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Όλοι ήθελαν εγγυήσεις για να βάλουν χρήματα όπως ο κύριος Ηλιάδης. Τα λεφτά δεν γίνεται να μπουν χωρίς εγγυήσεις. Είναι πολλά τα γεγονότα για τα οποία δεν έμεινα και δεν έβαλα τα λεφτά που είπα.
Ο κόσμος του Άρη είναι και άλλοι εκτός Θεσσαλονίκης που με συναντάν στην Αθήνα. Όταν έφυγα έκαναν κάποιοι ένα πανηγύρι. Ποδοσφαιριστής που έχει κατηγορηθεί για δωροδοκία και είναι ο μοναδικός, με κατηγόρησε και μου είπε να μπω φυλακή».

Για το γεγονός ότι ο Λάμπρος Σκόρδας τον είχε κατηγορήσει για εκβιασμό: «Αυτό το έχω στείλει στον εισαγγελέα. Από τη στιγμή που λέει ότι τον εκβίαζα να μας πει το αδίκημα που έχει κάνει και όπως λέει τον απειλούσα. Να μας πει τι συνέβη. Να μας το αποδείξει μέσω του εισαγγελέα. Από αυτούς που λένε ότι έφαγα χρήματα είδατε κανέναν να μου κάνει μήνυση για αυτό; Αυτό το… ανθρωπάκι ενέπλεξε τη γυναίκα μου. Τον πήραν είδηση οι υπόλοιποι. Προχθές κατηγόρησε τον Ταρνατώρο ότι είναι δικός μου άνθρωπος. Νομίζει ότι δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς και χρησιμοποιούσε τα μέσα του για αυτό. Αν μου είχαν δώσει το ελεύθερο θα είχε τελειώσει η κωμωδία με αυτόν. Αυτός ο κύριος έχει πιάσει και λασπολογεί τους πάντες χωρίς αντίλογο γιατί η διοίκηση του 2009 δεν είχε το θάρρος να πει ότι κύριοι αυτά είναι τα χρέη του Σκόρδα. Φοβήθηκαν ότι θα έχουν κυρώσεις από την Εφορία. Αν είχαμε την αντίληψη για το τι θα γίνει θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση».

Από κει και μετά έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα για τα οποία των κατηγόρησαν κατά καιρούς: «Για το ρόστερ του 2009 με κατηγόρησαν οι παπαγάλοι ότι ανεβάσαμε 1-1,5 εκ. το μπάτζετ ενώ στην ουσία δεν ανέβηκε τόσο αλλά μόνο 500.000-600.000 επειδή έφυγαν νωρίς κάποιοι παίκτες και δεν πήραν όλο το ποσό όπως ο Αμπρέου. Ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα έφτασαν τα 15-16 εκ. ευρώ. Η διοίκηση αυτή έφερε την ανασυγκρότηση του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Αυτοί οι παπαγάλοι δεν μπορούν να με χτυπήσουν. Τα περισσότερα ταξίδια μου που λένε τα πλήρωνα εγώ. Μια χρονιά πλήρωσα 40.000 ευρώ στα ταξίδια.

Για την υπερτιμολόγηση παικτών: «Εγώ ζητάω και σε αυτό διερεύνηση. Ζητάω να βρει την πληρωμή των μάνατζερ, αν σήκωσαν τα λεφτά και που τα έστειλαν.. Έγιναν μεγάλα συμβόλαια αλλά τα μεγαλύτερα από το Σκόρδα όπως του Γκαρσία με 800.000. Υπάρχει η λογική ότι είμαι η διοίκηση. Παρουσιάζει ο Κόντης το πλάνο του και η διοίκηση παίρνει την τελική απόφαση. Είχα φέρει τον Πάμπλο Γκαρσία και ο Σκόρδας στην Αυστρία δεν το ήθελε και τον πήγαν στον ΠΑΟΚ. Με τον Εστογιανόφ είχε γίνει το ίδιο και θα τον παίρναμε μάλιστα με 150.000 ευρώ».

Για την Sport Vision και για τον τιμολογιακό έλεγχο του ΣΔΟΕ: «Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η Sportvision. Όταν έχει ένας συμβόλαιο 200.000 ευρώ, έρχεται ένας άλλος σου δίνει 400.000 αλλά η ρήτρα του πρώτου για 60.000 σε κάθε ματς θα σε επιβαρύνει με 1 εκ. και καταγγέλλεις μόνο σου τη συμφωνία είναι έγκλημα. Αυτά είναι απλά μαθηματικά πρώτης δημοτικού. Λέει ότι εγώ τον πίεσα στη Λίγκα να αλλάξει το συμβόλαιο. Αυτός μου έλεγε μεταξύ μας ότι χωρίς εμένα δεν μπορούν να περπατήσουν. Μεγαλύτερο κόστος από αυτό που υπάρχει σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει. Το ΣΔΟΕ από πλευράς τιμολογήσεων μας έχει ελέγξει τρεις φορές. Δεν υπάρχει θέμα εκεί. Πρέπει να είσαι πολύ βλάκας για να πεις ότι έκλεψε λεφτά ένας υπάλληλος».

Εάν πιάσουμε τη θητεία του που ήμουν μαζί του, εάν μου βρείτε μαζί με τον Φερέρ ότι πήρε ένα ευρώ ως προμήθεια να έρθετε να μου το πείτε. Ελάτε να με πείτε ψεύτη μετά. Θα ζητήσω να δουν τι χρήματα πληρώθηκαν οι μάνατζερ και τι έκαναν τα λεφτά μετά».

Για τις μεγάλες ρήτρες που είχαν τεθεί στους ποδοσφαιριστές του Άρη και τώρα η ομάδα αναγκάζεται να πληρώσει υπέρογκα ποσά, αφού ήταν αφερέγγυα στις υποχρεώσεις της: «Οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ που μπήκαν σε εφαρμογή μετά την υπόθεση Ματουζάλεμ λένε ότι αν εσύ στην προστατευόμενη περίοδο θέλεις να πάρεις αποζημίωση από έναν παίκτη που θα φύγει βάζεις ρήτρα, όμως υπάρχει και αντίστοιχη ρήτρα αν φύγει με δική σου ευθύνη ο παίκτης. Θα του βάλεις κάτι ανάλογο με τη ρήτρα που έχεις βάλει για να πάρεις. Αν έβαζα χαμηλότερες ρήτρες θα έλεγαν εγκληματίας που έβαλε τόσο χαμηλές ρήτρες. Αν σκέφτεσαι ότι δεν θα πληρώνεις τον παίκτη να μην βάλεις τη ρήτρα.

Οι μάνατζερ ζητάν τη ρήτρα και έπρεπε να τους πει η διοίκηση ότι θα αργεί να πληρώνει. Επιδικάστηκε ακόμη το υπολειπόμενο συμβόλαιο. Ευθύνεται αυτός που υπογράφει το συμβόλαιο. Εγώ δεν είμαι στη διοίκηση. Εγώ δίνω τεχνικές συμβουλές, γνωρίζοντας τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ και του ελληνικού δικαίου. Το αν δεν μπορούν να πληρώσουν δεν φταίω εγώ. Εγώ μπορεί να μην έβαζα υπογραφή αν ήξερα ότι η ομάδα δεν μπορεί να πληρώσει. Ο οικονομικός εισαγγελέας θα ζητήσει τη γνωμάτευση της ΦΙΦΑ για τη συνήθη πρακτική και θα πει αν είναι έγκλημα ή όχι αυτό. Αν δεχθεί να επιδικάσει τη ρήτρα δεν επιδικάζεται το υπόλοιπο συμβόλαιο. Η ΦΙΦΑ λέει επίσης ότι αν κάποιος παίρνει 1.000 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να βάλεις ρήτρα 2 εκατ.

Δεν έφυγε παίκτης σπάζοντας το συμβόλαιό του. Παίκτης που δεν είχε το δικαίωμα να φύγει δεν έφυγε, άρα δεν ενεργοποιήθηκαν και οι αντίστοιχες ρήτρες υπέρ του Άρη. Για αυτό έκανα μονοετή συμβόλαια, για τέτοιες περιπτώσεις. Μετά η διοίκηση άρχισε να θέλει παίκτες κορμού για 3 και 4 χρόνια».

Για το χρονικό της παρουσίας του στην ομάδα: «Είμαι έμμισθος από το 2007. Από το 2003 παρακολουθούσα απλώς φιλικά την ομάδα».

Για την αδειοδότηση που λένε ότι επηρέασε την πρότασή του και το άρθρο 99: «Αυτό είναι δικαιολογία από πολύ κόσμο. Λέει ότι δεν πέρασε η πρότασή μου επειδή δεν πήρε η ομάδα την αδειοδότηση. Το σκεπτικό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το διαβάσει ο κόσμος γιατί δεν πήραμε άδεια. Έμεινα έκπληκτος από το πως παρουσίασε τα πράγματα ο κ. Κουτσίοπουλος. Μένω επίσης έκπληκτος που έλεγε ο Σκόρδας για το άρθρο 99».

Για τον λόγο που έκανε ο Άρης ανοίγματα πέρα από τις δυνατότητές του: «Υπήρχε κανείς που δεν ήθελε πρωταθλητισμό από την ομάδα; Αυτό ανάγκασε τους διοικούντες να θέλουν κάτι καλύτερο για κάθε χρονιά. Το ότι δεν βγήκαμε στην Ευρώπη για δύο χρονιές μας στέρησαν χρήματα. Ο Κούπερ που τον ήθελαν όλοι πήρε μαζί με το συνεργείο του 2 εκ. με την Εφορία και τα υπόλοιπα ποσά. Όλα αυτά έγινε για να ικανοποιηθεί ο κόσμος από ενθουσιασμό».

Για τα χρέη που άφησε η διοίκηση Σκόρδα: «Εγώ προσφεύγω στον εισαγγελέα να ελέγξει για όλα αυτά. Όταν μπήκαμε στο 44 τα χρέη ήταν 4-5 εκ. και όχι μηδέν. Ο Σκόρδας λέει ότι η χρονιά της Β Εθνικής έβαλε την ομάδα αλλά 4 εκ. ευρώ μέσα. Όταν παρέδωσε την ομάδα στον Αθανασιάδη το χρέος ήταν 14,9 εκ. και άλλα ποσά όπως της Sport Vision και του Λακκώματος που προστέθηκαν επί θητείας του εκτινάσσει το ποσό στα 17 εκ. Εγώ δεν λέω για εγκλήματα, θα τα βρει ο εισαγγελέας αν υπάρχουν. Αυτός στον οποίο έχω προσφύγει είναι οικονομικός και κάνει διαφορετική έρευνα από ό,τι νομίζουν. Έκανα προσφυγή για να δούμε ποιος φταίει για όλα τα χρέη, αντί να το κάνουν άλλοι αυτό».

Για τα τωρινά μέλη της ΚΜΑ: «Με τον κύριο Γρόλλιο χρόνια δεν μιλάμε, δεν έχουμε καλή σχέση. Αλλά τον θεωρώ ακέραιο. Άνθρωποι σαν τους κ.κ. Ζουμπουρίδη, Ταρνατώρο και Αλεξανδρίδη αγαπούν την ομάδα».

Για τους Αθανσιάδη και Ζαμπέτα: «Η διστακτικότητα του κ. Αθανασιάδη μας έκανε κακό. Έπρεπε να πει τα πράγματα που παρέλαβε από τον κ. Σκόρδα. Την άποψή μου στον κ. Ζαμπέτα την έχω πει προσωπικά».

Για το ότι κάποιοι τον κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών: «Το έχουν πει και αυτό. Οι παίκτες με τους οποίους είχα επαφή είναι οι τελευταίοι που κατέθεσαν προσφυγή. Όλοι αυτοί δεν έκαναν γιατί περίμεναν να μείνω στην ομάδα. Και εγώ έχω να πάρω χρήματα από την ομάδα. Ενάμιση χρόνο ήμουν απλήρωτος».

Για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ: «Με τις βλακείες που έλεγε προκάλεσε έλεγχο της ΣΔΟΕ. Έχουν ψάξει όλους τους λογαριασμούς μου και δεν βρήκαν τίποτα. Θέλω να δω των κύριο Σκόρδα πως άνοιξε τα ΜΜΕ».

Για τον Σαουρίδη και για τη συνεργασία που έλεγαν ότι είχε μαζί του: «Τον ξέρω τον Σαουρίδη, αλλά δεν θα μπω σε οπαδικά. Λένε ότι μας στήριζε και ότι έπαιρνε χρήματα από εμάς. Τον Σκόρδα τον έδιωξαν τον Μάιο του 2009. Λίγο πριν μας φώναξε ο Σούπερ 3 στα γραφεία του και μπροστά μου ρώτησε ο Σαουρίδης για τον Κόντη στον Σκόρδα και ο Σκόρδας είπε κάθετα ότι δεν έπαιρνα λεφτά. Αν ήταν φίλος μου ο Σαουρίδης δεν θα έκανε τέτοια ερώτηση. Η ιστορία θα γράψει τι έκανε ο Σαουρίδης»

Για τον Κόκε: «Είναι ένα θέμα που έχει βγει στον κόσμο και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο και άδικο. Είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί του έφερε ο Καλσάδο μια πρόταση καλή από τις ΗΠΑ. Η ΠΑΕ θεώρησε δυσβάστακτο το συμβόλαιό του. Του έδωσε 200.000 για να φύγει. Όταν πήγε εκεί τον έβαλαν στη δεύτερη ομάδα και τον βρήκαν σε κακή φυσική κατάσταση. Για αυτό έφυγε».

Στο τέλος καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς σε όσους έκαναν ηθελημένα κακό στην ομάδα, όπως ισχυρίστηκε: «Θα ζητούσα να αναλάβω την ομάδα και να πάω φυλακή αν δεν είχα κάποια λύση για τον Άρη; Όποιος έχει κάνει ηθελημένα τη ζημιά αυτή στον Άρη να πάθει ζημιά και αρρώστια όλη οικογένειά του και αυτό ισχύει και για μένα. Να ψοφήσουν όλοι, όπως το λέω. Άνθρωποι που μου έγλυφαν τα χέρια ήρθαν πίσω από έμενα και κρυβόντουσαν κατηγορώντας με».

To Top