Ο πληγωμένος εγωισμός του και το αγωνιστικό κέρδος από τη σωστή ανάγνωση

Ο αγώνας στο Καραϊσκάκη αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συμπεράσματα επί του αγωνιστικού. Ήταν ένα είδος «κρας τεστ» για τον Άρη, ένα παιχνίδι, μέσα από το οποίο μέτρησε δυνάμεις, γνώρισε καλύτερα το …βάθος του πάγκου του και τις επιλογές των νεαρών  που θα κληθούν σύντομα να παίξουν βασικό ρόλο στην κιτρινόμαυρη ομάδα.   

Η αίσθηση που άφησε στον κόσμο δεν ήταν η αναμενόμενη. Δεν ήταν η εικόνα του Άρη των τελευταίων δύο μηνών. Υπάρχουν δυο συνιστώσες που διαχωρίζουν την εμφάνιση της ομάδας.

Η μια αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Μασάδο αντιμετώπισε το παιχνίδι. Περισσότερο πειραματίσθηκε και λιγότερο κατέβασε τον Άρη με σκοπό να χτυπήσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος μέσα στο σπίτι του, όπως άλλωστε θα περίμενε η πλειοψηφία του κόσμου του.

Η ενέργεια του Πορτογάλου έχει λογική. Κανείς δεν μπορεί του αφαιρέσει το δικαίωμα να αλλάξει σχήμα και πρόσωπα στην 11άδα. Να αναμοχλεύσει το ρόστερ του. Αντίθετα, επιβάλλεται να το κάνει όσες φορές κρίνει αυτός απαραίτητο να προβεί σε αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, ο εγωισμός του Αρειανού πληγώθηκε γιατί η ομάδα του έγινε εύκολη λεία, από έναν αντίπαλο που είχε ασφαλώς μεγάλο κίνητρο, όμως εξίσου μεγάλο κίνητρο είχε και ο Άρης.

Και το κίνητρο του Άρη είναι διπλό, γιατί εκτός του βαθμολογικού οφέλους, η έδρα του αντιπάλου αποτελεί πάντα πρόκληση αγωνιστικά.     

Η άλλη συνιστώσα έχει να κάνει με την αγωνιστική πτώση σε σύγκριση με το τελευταίο δίμηνο. Το αήττητο κάποια στιγμή θα έσπαγε, θεμιτό, ωστόσο ο Άρης έδωσε την αίσθηση ότι δεν πάλεψε όσο έπρεπε. Ότι ο προπονητής του πήγε συντηρητικά και δεν του βγήκε. Να φέρει δηλαδή με τακτική το παιχνίδι στα μέτρα του και να πάρει το αποτέλεσμα με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που αναμένεται να καταβάλουν παίκτες και προπονητής για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη 5άδα, ο αγώνας του Φαλήρου, με την κατάλληλη ανάγνωση μπορεί να δώσει λύσεις και να προλάβει απρόοπτα.  

Ο Άρης διαθέτει και τους ποδοσφαιριστές και το «γονίδιο» για να αλλάξει την υπάρχουσα βαθμολογική κατάσταση. Να κάνει το ντεμαράζ που απαιτείται και να σώσει τη χρονιά.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top