«Ο Πολωνός… Γκουαρντιόλα στον Άρη»!


Στην Πολωνία θεωρείται ο πλέον ανερχόμενος προπονητής και παρά το νεαρό της ηλικίας του χαίρει μεγάλης εκτίμησης για το έργο και την αξία του. Η είδηση της συνεργασίας του Μίχαλ Πρόμπιερζ με τον Άρη έκανε αίσθηση και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στην πατρίδα του. Ξεχωρίζει με διαφορά, όμως, το: «Ο Πολωνός… Γκουαρντιόλα στον Άρη»!!!
 
Το ότι οι μετοχές του Πρόμπιερζ στην Πολωνία είναι σε υψηλό επίπεδο το γνωρίζαμε… Εντύπωση προκαλεί φυσικά, η αναφορά από έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς ιστότοπους της χώρας, του «przeglad sportowy» ο οποίος προβάλει την είδηση της συνεργασίας του με τους κίτρινους με τον εκπληκτικό τίτλο: «Ο Πολωνός Γκουαρντιόλα στον Άρη».

«Ο προπονητής Μίχαλ Πρόμπιερζ αφήνει τον σύλλογο του και μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εργαστεί στον Άρη, όπου θα κερδίζει περίπου 250 χιλιάδες ευρώ ανά έτος…» γράφουν οι Πολωνοί ενημερώνοντας παράλληλα ότι: «όταν ρωτήθηκε για το εάν θα πάει στην Ελλάδα, απάντησε: ‘Δεν θα σχολιάσω. Τώρα σκέφτομαι τον αγώνα με την ομάδα’». Δεν… ξεκαθάρισε ποια ομάδα εννοούσε.

Παράλληλα, οι Πολωνοί δίνουν και λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ: «Στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη υπάρχουν προσυμφωνημένες συνθήκες εργασίας του Πρόμπιερζ με αυτό το κλαμπ. Σήμερα πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει  τη σύμβαση. Σύμφωνα με τους Έλληνες δημοσιογράφους δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος για τον Άρη. Στο ‘παιχνίδι’ ήταν προπονητές από Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. 

guardiolaΠριν από λίγες ημέρες, ο Πόλακ (σ.σ. προφανώς είναι το προσωνύμιο του) μίλησε για πάνω από μια ώρα με το διευθυντή του συλλόγου Γιάννη Κόντης και προφανώς αυτός ήταν σε θέση να τον πείσει, με το σκεπτικό ότι θα οδηγήσει ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά κλαμπ».

Εντύπωση προκαλεί στους Πολωνούς το οικονομικό θέμα τόσο στον Άρη όσο και στην Ελλάδα: «Στη Θεσσαλονίκη σίγουρα δεν θα πάρει τόσα πολύ, από αυτά που κέρδισε ο διάσημος Έκτορ Κούπερ, δηλαδή περίπου 700 χιλιάδες. ευρώ. Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, ο Νέρι Καστίγιο (πρώην Σαχτάρ και Μάντσεστερ Σίτι) παίρνει περίπου μισό εκατομμύριο ανά έτος, γεγονός που δείχνει ότι ο Άρης ξεπερνάει σίγουρα την ŁKS σε οικονομικούς όρους. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και το σύνολο της χώρας, αντιμετωπίζει την κρίση, οι καθυστερήσεις πληρωμών είναι μερικές φορές γεγονός, αλλά ο Άρης δεν είναι το χειρότερο σωματείο. Ο σύλλογος από την Θεσσαλονίκη θέλει ο νέος προπονητής να έχει ήδη εμφανιστεί στο ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη συνάντηση θα την παρακολουθήσει από τις κερκίδες και το ντεμπούτο του θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου με Λεβαδειακός (σ.σ. εδώ κάτι τους… ξέφυγε).

Τέλος δίνουν και την είδηση του αντικαταστάτη του. Βασικός υποψήφιος είναι ο Μίχαελ Ραφάλ Ουλατόφσκι.

To Top