Ο… πονοκέφαλος των φάουλ

Το… πρόβλημα που έθιξε ο Άντριαν Όλιβερ στη συνέντευξή του στο PRESSARIS χθες, είναι πρόβλημα όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων των παικτών που δεν έχουν εμπειρία από την ελληνική πραγματικότητα. Όσοι παίζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχαν πρόβλημα με τα φάουλ και στα δύο επίσημα παιχνίδια του Άρη…

Μπορεί οι αντίπαλοι των κίτρινων να ήταν τουλάχιστον μια κλάση πάνω και σε ποιότητα και σε ποσότητα, όμως ανεξάρτητα από αυτό το δεδομένο οι παίκτες που δεν έχουν παίξει ξανά στην Α1 είχαν μεγάλο πρόβλημα με τα φάουλ και στα δύο παιχνίδια.

Ο Άντριαν Όλιβερ χρεώθηκε πολύ γρήγορα με δύο φάουλ και δεν βρήκε ποτέ ρυθμό για να δείξει τις δυνατότητές του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο ίδιο παιχνίδι Νταν Μαυραειδής, Σαμ Μάλντροου, Σέρτζιο Κερούς και Ματέι Κρούσιτς είχαν τέσσερα φάουλ! Μάλιστα ο Μάλντροου έκανε αυτά τα φάουλ μόλις σε 12.36 που βρέθηκε στο παρκέ. Αυτό έχει να κάνει όχι τόσο με την κακή άμυνα που παίζει ο Αμερικανός, αλλά με το ότι δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα στον τρόπο με το οποίο σφυρίζουν οι διαιτητές στην Ευρώπη και την Ελλάδα πιο συγκεκριμένα.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Όλιβερ είχε χρεωθεί με τέσσερα φάουλ, ο Κρούσιτς αποβλήθηκε, ενώ Μαυραειδής και Κερούς είχαν από τρία. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι “χαζά” φάουλ και πάνω εκεί δουλεύει το τεχνικό τιμ, γιατί αυτοί οι παίκτες είναι βασικοί και πρέπει να βρίσκονται περισσότερη ώρα στο παρκέ.

To Top