Ο «προφήτης», το πρώτο δείγμα και η ανάγκη στήριξης στον… τόπο του

Τον έχουν χαρακτηρίσει τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, την μόνιμη λύση όταν ο Άρης αναζητάει προπονητή για να αποτελέσει την προσωρινή επιλογή. Είναι εκεί όποτε τον χρειάζεται η ομάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρετεί τον σύλλογο από διάφορα πόστα. Ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα οικονομικής φύσης και τώρα επανήλθε σε μια κρίσιμη και πέρα για πέρα δύσκολη περίοδο αναλαμβάνοντας την ευθύνη να κρατήσει τον Άρη «ζωντανό».

Ίσως πρέπει να αποδώσουμε τα του Καίσαρα τω Καίσαρι. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος χρειάζεται την στήριξη όλων. Να καταγραφεί στη συνείδηση των φιλάθλων ως προπονητής και άνθρωπος της ομάδας, ο οποίος είναι πάντα εκεί όταν τον καλεί το καθήκον.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το θέμα προπονητή. Ο Άρης προχώρησε σε διαδοχικές αλλαγές φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια φέρνοντας ονόματα όπως ο Μπάγεβιτς και ο Κούπερ. Δυο προπονητές που δημιούργησαν έναν Άρη εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Οι εποχές ήταν διαφορετικές, δίχως κρίση, οικονομικά αδιέξοδα και ρόστερ  …ανάγκης.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ανθρώπου τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι η πιο ενδεδειγμένη από πολλές απόψεις. Γνωρίζει την ομάδα, την ζει από μέσα για χρόνια, ξέρει τους νεαρούς παίκτες της και σε κάθε περίπτωση «νιώθει» από ποδόσφαιρο.

Είτε διαφωνώντας, είτε συμφωνώντας με αυτή την επιλογή ένα είναι το δεδομένο για να έχει αίσιο τέλος η αποστολή της ομάδας: ο Μιχαλήτσος πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, να υπάρξει συσπείρωση.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα αντικειμενικό δείγμα προπονητή που βοηθάει την ομάδα από τον πάγκο. Διόρθωσε και με το παραπάνω τις αδυναμίες του πρώτου ημιχρόνου παίρνοντας τα ρίσκα του. «Διάβασε» τον αγώνα αλλάζοντας με δυο κινήσεις την ροή του.

Πήρε επίσης το ρίσκο να χρησιμοποιήσει τους Κοτσαρίδη, Τριανταφυλλάκο και Παπαζαχαρία. Ο ένας νεοφερμένος και οι δυο τελευταίοι παραγκωνισμένοι από τον προηγούμενο προπονητή.

Δεν είναι ώρα να πούμε περισσότερα. Απλά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ο σύλλογος έχει όσο ποτέ την ανάγκη των δικών του ανθρώπων. Τώρα στα δύσκολα κρίνονται όλοι…

 

To Top