Πονοκέφαλος για την (χειρότερη) άμυνα, αναζητείται «αντίδοτο» για την απουσία Πουλίδο

Ο Άρης μετά από 20 αγωνιστικές στη Σούπερ λίγκα διαθέτει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί 30 γκολ! Το νούμερο είναι σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι κίτρινοι δέχονται κατά μέσο όρο 1,5 γκολ σε κάθε αγώνα, έχοντας κρατήσει το «μηδέν» μόλις τρεις φορές το μηδέν. Με τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα και την Ξάνθη. Αν βάλουμε και τα δυο παιχνίδια του κυπέλλου, τότε αυξάνεται το μέγεθος του αμυντικού προβλήματος.

Επίσης, οι αριθμοί λένε ότι στα τελευταία 18 παιχνίδια έχει δεχτεί γκολ στα 17! Μόνο με την Ξάνθη κράτησε το μηδέν αλλά και αυτό το ματς δεν το κέρδισε.

Αυτή είναι η στατιστική πραγματικότητα. Παρόλα αυτά οι επιλογές του Άρη είναι περιορισμένες, μετά την ελαφρά καρδιά αποχώρηση παικτών π.χ. Παντίδου, αλλά και τη μη απόκτηση ενός στόπερ που θα ενίσχυε την αμυντική γραμμή.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιάννης Μιχαλήτσος καλείται να βρει το «αντίδοτο», ειδικά από τη στιγμή που ο κατά τεκμήριο πιο ουσιαστικός κεντρικός αμυντικός, ο Ρούμπεν Πουλίδο θα απουσιάσει από το παιχνίδι των Χανίων κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Ισπανός αμυντικός είχε αποφασιστεί από τον Αλκαράθ να εκτίσει την μία αγωνιστική της ποινής του λόγω τεσσάρων κίτρινων καρτών στο ματς της Κρήτης και τώρα αναζητείται η λύση από τον νυν προπονητή του Άρη.

Πιο πιθανό δίδυμο αυτή τη στιγμή είναι αυτό του Παπαζαχαρία με τον Γιαννίτση, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο επιστροφής του Ανδρέα Ηρακλή.

Ο τελευταίος ήταν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα σε μια αποστολή επίσημου αγώνα (αυτό της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ) και δείχνει έτοιμος κι αποφασισμένος να επιστρέψει…

Aπό κει και πέρα, υπάρχει μια πρώτη σκέψη να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ο Παπαστεριανός (επιστρέφει από την τιμωρία του) ως στόπερ την Δευτέρα! 

Από αύριο (σήμερα η ομάδα έχει ρεπό) θα μπουν σε πιο συγκεκριμένη μορφή τα πλάνα του Γιάννη Μιχαλήτσου.

 

To Top