Ο πρόεδρος της Λέσχης για τη σημασία της προσωρινής διαταγής, το ΙΚΑ, τον Αγκάνθο και τον Σηφάκη

O πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Λέσχης Φίλων Άρη, Κώστας Γεωργιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα όσα έγιναν σήμερα στο δικαστήριο, για την υπόθεση υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99, την παρουσία του Λακκώματος, του εκπροσώπου του Σηφάκη και του ΙΚΑ, αλλά και την παρέμβαση του ΙΚΑ για τον… Αγκάνθο.

Αναλυτικά η συνέντευξη στα “Α.Ν. 98,7”:

 Τα κατάφερε να πετύχει σήμερα ο Άρης στην εκδίκαση της υπόθεσης για το άρθρο 99;

Το μεγάλο κέρδος για μένα, είναι η διατήρηση της προσωρινής διαταγής μέχρι έκδοσης της απόφασης. Που σημαίνει ότι η προσωρινή διαταγή θα μας καλύψει μέχρι το πέρας του πρωταθλήματος. Μπορούν πλέον οι ποδοσφαιριστές μας να προσπαθήσουν αγωνιστικά να σώσουν την ομάδα χωρίς να κινδυνεύουν από αφαιρέσεις βαθμών, από γραφεία ή δικαστήρια. Αυτό είναι το κυριότερο. Τώρα από εκεί και πέρα έγινε μια προσπάθεια από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της ΠΑΕ Άρης να συντάξουν την αίτηση, να δομήσουν το συγκεκριμένο δικόγραφο με τον τρόπο που υποστήριζαν αυτοί. Έκαναν την προσπάθειά τους και θα δούμε τα αποτελέσματα όταν εκδοθεί η απόφαση.

 Σε πόσο διάστημα θα γίνει αυτό;

Σε περίπου 45-50 ημέρες. Κάπου εκεί δίνει περιθώριο ο νόμος σε αυτή τη διαδικασία. Την απόφαση κανείς δεν τη ξέρει. Θα περιμένουμε να δούμε.

 Υπήρχε περίπτωση να χαθεί σήμερα η προσωρινή διαταγή, από τη στιγμή που αργεί η απόφαση;

Μόνο θεωρητικά. Πρακτικά, δεν ήταν τόσο μεγάλος ο κίνδυνος, αλλά όταν έχεις την αγωνία και όταν βλέπεις και μια τόσο σφοδρή αντιδικία από το δικηγόρο του Σηφάκη, θέλεις να βεβαιωθείς ότι πήρες την προσωρινή διαταγή για να φύγεις ήσυχος. Αυτός είναι κυρίως ψυχολογικός λόγος. Θέλεις να το ακούσεις επίσημα.

 Αν η τροπή που έπαιρνε η υπόθεση ήταν αρνητική, θα μπορούσε ο Άρης να το μάθει από σήμερα;

Σε καμία περίπτωση. Αν δε δημοσιευτεί η απόφαση, κανείς δε μπορεί να πει τίποτα. Μόνο πιθανολογήσεις μπορείς να κάνεις.

 Ποιοι άσκησαν παρέμβαση;

Ο Σηφάκης, ο μοναδικός από τους 49 ποδοσφαιριστές στους οποίους χρωστάει ο Άρης, το Λάκκωμα και το ΙΚΑ. Αυτοί παρέστησαν και άσκησαν παρέμβαση. Ο ΑΣ και η Λέσχη Φίλων Άρη άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της αιτήσεως.

 Που αποδίδεται το ότι ο Σηφάκης τραβάει το σκοινί μέχρι τα άκρα;

Πραγματικά δεν ξέρω. Εγώ βλέπω έναν ποδοσφαιριστή που είναι πάρα πολύ στραβωμένος. Τώρα για το ποιος τον στράβωσε τόσο πολύ και για ποιους λόγους, το ξέρει ο Σηφάκης και αυτοί με τους οποίους συναναστρεφόταν.

 Που αποδίδεται το γεγονός ότι το δημόσιο δεν έκανε παρέμβαση;

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθαν. Πάντως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα αποφασιστική δυνατότητα του δημοσίου να προασπίσει τα συμφέροντά του. Το ότι δεν παρέστη, δε σημαίνει ότι έχασε κάποιο δικαίωμα σχετικά με αυτό. Εγώ μάλιστα πιστεύω ότι στη συνέχεια θα βρούμε ένα αρνητικό δημόσιο, επειδή έχει την ΤΡΟΙΚΑ πάνω από το κεφάλι του. Είναι τέτοιες οι εποχές που ζούμε που και να ήθελε το δημόσιο να είναι κάπως ελαστικό με μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, δε μπορεί λόγω αυτών των ειδικών συνθηκών. Αυτό διευκρινίζω ότι είναι δική μου γνώμη, μπορεί να κάνω και λάθος και μακάρι να κάνω λάθος. Ποτέ καμία άλλη εμπορική εταιρεία δε βρήκε συναινετικό δημόσιο. Αν το καταφέρει αυτό ο Άρης, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Το συμπέρασμα είναι ότι παρότι δεν παρενέβη σήμερα το δημόσιο, δεν σημαίνει ότι έφυγε αυτός ο βραχνάς. Τη στάση του δημοσίου θα τη δούμε και στο δεύτερο στάδιο. Το ότι δεν ήρθε να αντιδικήσει σήμερα, είναι μια βοήθεια. Ένας αντίπαλος λιγότερος.

 Έκανε λόγο το ΙΚΑ για τον Αγκάνθο;

Ναι. Είπε «γιατί αγοράσατε ξένους ποδοσφαιριστές και δεν πληρώσατε το ΙΚΑ». Μίλησε για 190.000 ευρώ και προέβαλε τον ισχυρισμό «γιατί αυτά τα λεφτά να πάνε σε ξένο παίκτη και όχι στο ΙΚΑ;». Βέβαια αυτό δεν έχει λογική καθώς φέτος έχουμε μόλις τρεις ξένους και όχι ιδιαίτερα ακριβούς. Ήθελε να βγάλει από τη μύγα ξίγκι; Τι να πω. Μου φάνηκε ερώτηση ανθρώπου που έχει ελάχιστη σχέση με το ποδόσφαιρο.

 Υπάρχει δικαίωμα για άλλη αίτηση υπαγωγής στο 99, αν αποτύχει αυτή;

Ο Άρης δε χάνει το δικαίωμα να καταθέσει και άλλη αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, αν αυτή δεν πετύχει. Δε σημαίνει ότι πάει και τελείωσε. Είναι ευέλικτος ο νόμος.

To Top