ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο πρόεδρος της Ουνικάχα Μάλαγα επιβεβαιώνει τον Λάσκαρη για τη FIBA!

Πριν λίγες μέρες ο Νίκος Λάσκαρης εξηγώντας γιατί ο Άρης επέλεξε τη FIBA εξέφρασε την άποψη ότι τα έσοδα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν δεν θα είναι μονάχα το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ διαιρεμένο στα 32 (73.000 ευρώ έκαστος), αλλά πολλά παραπάνω. Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ουνικάχα Μάλαγα, μιλώντας στο διοικητικό του συμβούλιο!

Ο Εδουάρδο Γκαρσία υπογράμμισε αρχικά πως “υπάρχουν δύο επιλογές. Η Ευρωλίγκα και η FIBA. Η δεύτερη παρουσιάζει κάθε μέρα και μεγαλύτερη δυναμική. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, γιατί ακόμα δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν μας πίεσε η FIBA να υπογράψουμε. Η προ-εγγραφή δεν σημαίνει κάτι, απλά θέλει η FIBA να ξέρει ποιους μπορεί να περιμένει στο μέλλον”.

Ο Γκαρσία τόνισε πως “δεν ήταν ξεκάθαρο ούτε το Συμβούλιο της λίγκας, όπου συζητήθηκε το θέμα… Στη FIBA δεν θα καλύπτουμε εμείς τα έξοδα των αγώνων , τα οποία ήταν στην Ευρωλίγκα περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, για πληρωμές διαιτητών και άλλα. Στη FIBA δεν είναι μόνο το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλα έσοδα που θα προκύψουν από τηλεοπτικό συμβόλαιο, σπόνσορες, τα οποία θα προστεθούν στο ποσό που μοιράζει εξαρχής η FIBA στις ομάδες”.

Ο πρόεδρος της Μάλαγα παραδέχθηκε πως “εμείς είμαστε 15 χρόνια στην Ευρωλίγκα, είμαστε ακόμα ομάδα της Ευεωλίγκα, είμαστε μέρος αυτής της παράδοσης, αλλά όπως έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες, θα πάμε στη διοργάνωση που ενδιαφέρεται πιο πολύ για μας και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να πω ότι η FIBA κάνει κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά, καθώς εισέρχονται πολλές χώρες… Υπήρχαν πάνω από 100 άνρθωποι από περισσότερες από 50 ομάδες στη συνάντηση του Μονάχου”.

To Top