ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο πρώτος “έλεγχος” του Άρη και η συνέχεια: Σταθερά βήματα που οδηγούν στην επιτυχία

Το εμφατικό σκορ (5-1) ίσως να σήμανε και μία αλλαγή «σελίδας» για τον Άρη. Γέμισε με αισιοδοξία τους οπαδούς του ενώ για πρώτη φορά είδαμε την ομάδα να μπαίνει με αέρα νικητή και να είναι άκρως αποτελεσματικοί.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό ματς γέμισε αισιοδοξία και τον πιο απαισιόδοξο οπαδό του Άρη. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο από όλους τους παίκτες, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και όλα αυτά ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα δεν έχουν κλείσει καν ένα μήνα μαζί. Μάλιστα, βρισκόμαστε ακόμα στον Ιούλη και η ομάδα έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο που το πρωτάθλημα της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το βράδυ της Πέμπτης είδαμε έναν Άρη αλλαγμένο. Έναν Άρη που είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να πρωταγωνιστήσει. Πέρα από την ομάδα τι να πούμε όμως για αυτόν τον κόσμο. Δυναμικό παρών, παλμός από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Έδειξαν και οι παίκτες να το απολαμβάνουν με τον Γκρέι να αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν έχει ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα στη ζωή του σε καμία ομάδα.

Στα του ματς, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί σε πολλά σημεία του αγώνα. Ο Πάλμα έδειξε πως φέτος θα κάνει το βήμα παραπάνω στην ομάδα. Βγήκε μπροστά, δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες και την μπάλα στα πόδια του αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Γκρέι, αν και ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί, έδειξε την κλάση του. Ο Καμάτσο σκόραρε και γέμισε αυτοπεποίθηση ενώ ο Ιτούρμπε έδωσε άλλη «πνοή» στα άκρα. Ίσως η μοναδική μικρή «παραφωνία» σήμερα ήταν η λειτουργία στην μεσαία γραμμή, εκεί όπου Νταμπό και Ντουκουρέ δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν την κατάλληλη χημεία. Ωστόσο, και εκεί οι δύο παίκτες τα πήγανε περίφημα και ιδιαίτερα ο δεύτερος όπου σε πολλές περιπτώσεις έτρεχε ασταμάτητα για πολλά σερί λεπτά. Η αμυντική γραμμή φαίνεται πως για ακόμα μία χρονιά θα είναι το δυνατό σημείο του προπονητή. Ο Μπούργος έμεινε ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες, φυσικά και οι προσθήκες που έρχονται θα του «λύσουν τα χέρια» διαθέτοντας πολλές ποιοτικές επιλογές σε κάθε θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Φέτος είναι η χρονιά που μπορεί ο Άρης να διεκδικήσει πράγματα. Οι οπαδοί «διψάνε» για διακρίσεις, ο Θοδωρής Καρυπίδης φαίνεται πως είναι ικανός για να γράψει το όνομα του στην ιστορία της ομάδας με «χρυσά γράμματα». Κάτι αλλάζει στην ΠΑΕ και τα βήματα είναι μόνο ανοδικά…

 

To Top