Ο «Ράμπο» θυμάται πώς άλωσε τη Λιόν και πιστεύει στο «διπλό» του Άρη σήμερα!

Έξι χρόνια πριν, ο Άρης «άλωσε» το Αστρομπάλ, μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης τότε. Κέρδισε την Βιλερμπάν με σκορ 67-60 στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του ULEB Cup, βάζοντας τις βάσεις της πρόκρισης στην τετράδα (και από εκεί στον τελικό) της διοργάνωσης. Κορυφαίος των κίτρινων τότε ήταν ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος μέσω του PRESSARIS θυμάται στιγμές εκείνης της αναμέτρησης!

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2006 οι κίτρινοι με κορυφαίο τον Γιώργο Σιγάλα «απέδρασαν» από την έδρα της γαλλικής ομάδας με το «διπλό» (67-60), εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το εισιτήριο στους «τέσσερις» του ULEB Cup, το οποίο σφράγισαν έπειτα από μια βδομάδα στο Αλεξάνδρειο.

Ο Σιγάλας είχε πραγματοποιήσει εκείνο το βράδυ μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα των κίτρινων. Είχε σημειώσει 17 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, ενώ είχε επίσης 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 32 λεπτά συμμετοχής και στο τελευταίο τρίλεπτο ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Άρη που έκανε ένα σερί 7-0 (μετέτρεψε το 60-60 σε 67-60), κατακτώντας τη νίκη. «Θυμάμαι πως ήταν η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν δυο ιστορικές ομάδες όπως ο Άρης και η Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι βέβαια δεν είχαν ούτε έχουν το ειδικό βάρος που έχει ο Άρης στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι αλλά στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις και νικήσαμε σε μια από τις πιο δυνατές και σκληρές έδρες της Γαλλίας», τόνισε ο πρώην παίκτης του Άρη και πρόσθεσε: «Ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα η παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης (σ.σ. ηττήθηκε από τη Ντιναμό Μόσχας στο Σαρλερουά με 73-60) γιατί όταν δημιουργήθηκε το καλοκαίρι πολλοί δεν την πίστευαν. Θα μπορούσε να αποτελέσει τον «οδηγό» για τη σημερινή ομάδα ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που αφήνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, φτάνοντας σε μια σημαντική διάκριση στην Ευρώπη. Να δώσει έτσι το κάτι παραπάνω στους φίλους του Άρη που είναι πάντα κοντά στην ομάδα».

Ο Σιγάλας παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα της προηγούμενης Τρίτης στο Αλεξάνδρειο κι έδωσε τις δικές του συμβουλές για να μπορέσουν οι κίτρινοι να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους επί της γαλλικής ομάδας. «Αυτό που είδα ήταν διαφορά ποιότητας, αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας. Ο Άρης τα είχε όλα αυτά τα στοιχεία και επικράτησε της Βιλερμπάν. Αν μπορέσει να διατηρήσει τον ίδιο αγωνιστικό χαρακτήρα στη Γαλλία και να μην επιτρέψει το αθλητικό παιχνίδι των Γάλλων να του δημιουργήσει προβλήματα, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι θα είναι όπως όλα δείχνουν πλήρης και αυτό θα είναι ένα επιπλέον αβαντάζ».

To Top