Ο Ραϊκόνεν γλίτωσε με μώλωπες! (video)

H Ferrari επιβεβαίωσε ότι ο Ράικονεν είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα λάβει μέρος στις δοκιμές την προσεχή εβδομάδα.

Η σφοδρότητα του ατυχήματος του Κίμι Ράικονεν στο GP Βρετανίας μετρήθηκε στα 47 g (!) και υπό αυτές τις συνθήκες ο Φινλανδός ήταν τυχερός που γλίτωσε μόνο με μώλωπες – ωστόσο η Ferrari δεν είναι βέβαιη ότι ο Κίμι θα είναι σε θέση να λάβει μέρος στις δοκιμές της Formula 1 στο Σίλβερστοουν την προσεχή εβδομάδα.

Ο Ράικονεν προσέκρουσε σφοδρά στην μπαριέρα της ευθείας Ουέλινγκτον, έχοντας χάσει τον έλεγχο της Ferrari τη στιγμή που επιχειρούσε να επιστρέψει στην πίστα.

Βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, αλλά κουτσαίνοντας. Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κανένα μηχανικό πρόβλημα, ως αιτία του ατυχήματος.

«Ο Κίμι είναι εντάξει», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι. «Κάναμε πολλές εξετάσεις και θα αποφασίσουμε για τις δοκιμές από αύριο. Θέλω να είμαι 100% βέβαιος ότι θα είναι εντάξει πριν τις δοκιμές. Δεν υπάρχει κάποια σοβαρό ζήτημα αυτή τη στιγμή».

Σε περίπτωση που ο Κίμι δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση για τις δοκιμές του Σίλβερστοουν, τη μία μέρα που θα συμμετείχε αναμένεται να πάρει τη θέση του ο οδηγός δοκιμών της Scuderia, Πέδρο ντε λα Ρόσα.

Πηγή: sport24.gr

To Top