ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο ρυθμός του Γκάνεα, οι 37 μέρες που δεν αγωνίστηκε και η… διαφορετική θέση (video)

Στο χθεσινό φιλικό της Ρουμανίας με την Λευκορωσία, ο Κριστιάν Γκάνεα έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ως αριστερό φουλ μπακ στο 3-5-2 του Μιρέλ Ραντόι.

Ο Ρουμάνος ομοσπονδιακός, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: “Οι παίκτες μου τα πήγαν πολύ καλά.  Dennis Man, Tănase, Nistor, Marin, Ganea, έπαιξαν όλοι καλά. Είμαι ικανοποιημένος με όλους”.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Ρουμάνος μπακ του Άρη, ήταν στην νίκη των “κιτρινόμαυρων” στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού στις 4 Οκτωβρίου! Δηλαδή, 37 μέρες πριν.

Έπειτα από εκείνο το ματς, είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, αλλά το κυριότερο ήταν πως είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό. Παρότι ασυμπτωματικός δεν είχε το δικαίωμα να προπονηθεί με την ομάδα. Έμεινε εκτός αποστολής κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ όταν επέστρεψε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έμεινε στον πάγκο, με τον Άκη Μάντζιο να επιλέγει για την θέση του τον Σάκιτς, καθώς γνώριζε πως ο Ρουμάνος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Χθες, στο φιλικό της Εθνικής του είχε την ευκαιρία να δείξει περισσότερο τις επιθετικές του αρετές, καθώς επιλέχθηκε ως αριστερό φουλ μπακ. Στον Άρη περιορίζεται στην θέση του αριστερού μπακ και στις αρμοδιότητές της. Τα πήγε καλά και λογικά θα εξαργυρώσει αυτή του την εμφάνιση με μια θέση βασικού και κόντρα στην Νορβηγία, εκτός έδρας στις 15/11.

Από πλευράς ρυθμού, αν αγωνιστεί και στα δύο ματς που ακολουθούν στο Nations League, τότε θα επιστρέψει πλήρως έτοιμος στον Άρη για να διεκδικήσει και πάλι την θέση του στο αρχικό σχήμα. Θα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και μάλιστα με επίσημα λεπτά στα πόδια του. Ιδανική συγκυρία για τους “κιτρινόμαυρους”…

To Top