ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παραμανίδης: «Τα νέα παιδιά παρακαταθήκη του Άρη, ευκαιρία του Καμπερίδη να διακριθεί”!

Ο Βασίλης Παραμανίδης πρώην καλαθοσφαιριστής των “κιτρινόμαυρων” μίλησε για την νίκη της ομάδας, τα νέα παιδιά και τον Σάββα Καμπερίδη που έχουν τώρα την ευκαιρία να διακριθούν αλλά και πως τελικά ο Άρης μπορεί αν εκμεταλλευτεί την υπάρχουσα κατάσταση, να φτάσει ψηλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Χαμόγελα μετά από καιρό έστω και μέσα από τις μάσκες για τον μπασκετικό Άρη.

Ήταν μια ευχαρίστηση γιατί το παιχνίδι κατέληξε να είναι νικηφόρο για τον Άρη και λέω κατέληξε γιατί ο Άρης είχε μια διαφορά 12 πόντων, όμως κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του και από την άμυνα έβγαλε πολλή ενέργεια έτσι ώστε να πανηγυρίσουμε την νίκη, μια πολύ σπουδαία νίκη υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες συνεχίζεται το μπάσκετ. Μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε και είναι μια χρονιά που η ομάδα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει κάποιους παίκτες, να δει τον ελληνικό κορμό και το ποιοι παίκτες μπορούν να πάνε την ομάδα παραπέρα και έτσι έχουν όλα τα παιδιά μια ευκαιρία όχι μόνο στον Άρη, να κερδίσουν από την γενική «χασούρα» του αθλητισμού.

Είναι τεράστιες απώλειες καθώς και ο ρυθμός των αγώνων χάνεται αλλά και τα παιχνίδια γίνονται χωρίς φιλάθλους.

Είναι ένα «κρύο» πράγμα για εμάς που ζήσαμε αλλά και για τον κόσμο που ξέρει, διότι το γήπεδο του Άρη στο μπάσκετ είναι γεμάτο, πως είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και την στηρίζει. Πρέπει όμως να συγχαρούμε και τους προπονητές και διοικούντες για την προσπάθεια που καταβάλουν σε αυτές τις συνθήκες και όλο αυτόν τον κόσμο που κατάφερε να φτιάξει την ομάδα και χθες είχε μια εκπροσώπηση που πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη.

Πρέπει να αναλογιστούμε ότι ο Ηρακλής έκανε μια μεγαλύτερη επένδυση και έχει μεγαλύτερες βλέψεις οπότε η νίκη της ομάδας μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και πόσο μάλλον ο τρόπος με τον οποίο ήρθε έδωσε υποσχέσεις για κάτι καλύτερο φέτος, να μην βγει δηλαδή χαμένη, να κρατήσει το γόητρο σε υποφερτά σημεία για να μπορέσουμε να χτίσουμε αργότερα όταν θα εμφανιστεί μια ευκαιρία.

Ποια μπορεί να είναι τα κέρδη του Άρη;

Πολύ βασικό κομμάτι αποτελούν οι παίκτες, διότι υπάρχει μια ένδεια όσο αφορά τα νέα παιδία, υπάρχουν παράπονα γιατί δεν παίζουν οι νεότεροι κτλ. Τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία και χαιρόμαστε να βλέπουμε καλύτερα πράγματα από αυτά που βλέπαμε εμείς. Τώρα κάποιος που θέλει να πρωταγωνιστήσει και έχει και το ταλέντο, έχει και την αισιοδοξία να αρπάξει την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες από αυτή την περίοδο ειδικά για τα νεότερα παιδιά. Πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Φλιώνης που και στις δύο αγωνιστικές δεν βγήκε σχεδόν καθόλου από το παιχνίδι. Ο Κουζέλογλου ήρθε στην ομάδα της πόλης του, έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και νομίζω πως αυτή η εικόνα αξίζει. Τα παιδιά αυτά είναι μια παρακαταθήκη για να θεωρηθεί μια χρονιά επιτυχημένη.

Ο Άρης κατάφερε να διαχειριστεί το -12 ειδικά μετά την ήττα από το Μεσολόγγι.

Φυσικά, πιστεύαμε πως το Μεσολόγγι ήταν θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας αλλά μας απέδειξε το αντίθετο, έχει μια σταθερότητα, ίσως έχει και καλύτερη οργάνωση από πλευράς διοίκησης σε σχέση με εμάς. Για παράδειγμα η ομάδα δεν κουβαλάει τα χρέη τα δικά μας, εμείς έχουμε φυσικά την τεράστια ιστορία μας, όμως έχουμε και τα χρέη στην «πλάτη» μας που κάποια στιγμή πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά για να έρθουμε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών, εκεί που έχει συνηθίσει ο Αρειανός.

Για αυτό λέω ότι φέτος ίσως μπορέσουμε να βρούμε κάποιους ανθρώπους ή κάποια ομάδα επενδυτών που θα μπορέσουν να ασχοληθούν με τον Άρη, γιατί ο Άρης είναι μεγάλο όνομα, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Να στελεχωθεί η ομάδα και να φτάσει ψηλά.

Όμως αυτή η οικονομική «φροντίδα» πως μπορεί να έρθει εν μέσω αυτής της κατάστασης;

Δεν είπαμε ότι θα είναι μόνιμη αυτή η κατάσταση, λέμε πως όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, αν μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι, διότι ο Άρης και όνομα έχει και ιστορία. Σίγουρα είναι δύσκολοι οι καιροί όμως παίζει ρόλο και το πώς θα το παρουσιάσεις σε ένα πρόγραμμα, πως θα πείσεις κάποιους ανθρώπους ότι είναι ελκυστική η ενασχόληση τους με τον Άρη.

Στο μπάσκετ δεν χρειάζεται να ξοδευτούν τόσα χρήματα όπως στο ποδόσφαιρο, χρειάζεται πιο «συμμαζεμένη» διαχείριση και σωστούς ανθρώπους που να ανταποκρίνονται ο καθένας στον ρόλο του. Έτσι μπορεί η ομάδα σε 2-3 χρόνια να φτάσει σε επίπεδο Ευρωλίγκα.

Η χθεσινή νίκη έχει μια θετική «ανάγνωση» όμως πρέπει να γίνουν πολλές.

Πολλές εννοείται. Η νίκη αυτή είναι σίγουρα σημαντική γιατί δίνει κουράγιο στους ανθρώπους που είναι πίσω από την ομάδα και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, στον κόσμο επίσης που έδινε την ψυχή του έστω και από την τηλεόραση.

Είναι παρακαταθήκη και δίνει μια έξτρα ψυχολογία σε παίκτες και προπονητή να πάνε παρακάτω. Ενώ φαινόταν ότι ο Ηρακλής ίσως και λόγω του νεαρότερου της ηλικίας του θα επικρατούσε, ο Άρης τα κατάφερε και κέρδισε δικαιότατα και όχι με την καλύτερη διαιτησία. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για τον Άρη, αλλά και για την Ομοσπονδία να μπουν και κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το άθλημα.

Ωστόσο και το μέλλον του πρωταθλήματος είναι αβέβαιο, ο Άρης κάνει προπονήσεις αλλά δεν γνωρίζει πότε θα ξαναπαίξει.

Για αυτό και εμείς θα πρέπει στην ουσία να είμαστε μεγαλόψυχοι με τους παίκτες και τους προπονητές, δηλαδή μπορεί την μια μέρα τα παιδιά να παίξουν καλά και την επόμενη λόγω αυτών των συνθηκών που περνάμε να μην είναι σε καλή κατάσταση.

Υπάρχει δικαιολογία και σε αυτό, δεν χρειάζεται να λέμε ότι φταίει κάποιος πάντα, είναι σημαντικό να στηρίξουμε την ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μέσα από την ευκαιρία που μας δίνεται και αν προσαρμοστούμε πιο γρήγορα, λόγω του ονόματος του Άρη πιστεύω ο «μπασκετικός Θεός» να βάλει το χέρι του και να γίνει κάτι.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Σάββα Καμπερίδη;

Να του δώσω αρχικά συγχαρητήρια, είναι ένας προπονητής χαμηλών τόνων, ένα παιδί που είναι μέσα στο γήπεδο χρόνια, δούλεψε με πολύ καλούς προπονητές. Τώρα είναι στο χέρι του, τα παιδιά αυτή την στιγμή είναι καλοί δέκτες για αυτή την διάκριση, οπότε και ο ίδιος έχει αυτή την ευκαιρία για να διακριθεί. Σίγουρα η χθεσινή νίκη του πιστώνεται. Πιστεύω πως θα πετύχει το έργο του, δουλεύει σε δύσκολες συνθήκες αλλά μπορεί και αυτός να φτιάξει το όνομα του και να καταξιωθεί ως προπονητής και να συνεχίσει την καριέρα του προς τα πάνω.

Υπάρχει μια κριτική για τα πιο «βαριά» συμβόλαια (του Ντραγκίσεβιτς και του Σούλερ) που χθες ήταν πιο αδύναμοι. Πως μπορεί να το διαχειριστεί αυτό ο Καμπερίδης;

Αυτό είναι καταρχάς ένα θέμα διοικητικό. Ο Ντραγκίσεβιτς αν θυμάμαι καλά πέρσι έκανε μια πολύ καλή χρονιά γι’ αυτό έχει και αυτό το συμβόλαιο. Από εκεί και πέρα διοίκηση και προπονητής γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει εκεί. Σίγουρα δεν περισσεύει κανένας, η ομάδα έχει υλικό για να πάει ακόμη καλύτερα, αρκεί να είναι μαζί και να προπονούνται και να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που πρέπει να πληρωθούν αλλά και οι υπόλοιποι γύρω από αυτό.

Η κατάσταση στο μπάσκετ μπορεί να αλλάξει τώρα και με τις εκλογές στην ΕΟΚ;

Σίγουρα γιατί και αυτοί που ακούω ότι ενδιαφέρονται και τους γνωρίζω όλους, είναι καινούργια μυαλά, με εμπειρία. Πιστεύω πως θα γίνει μια ομάδα με την οποία το μπάσκετ θα πάει μόνο καλύτερα διότι μείναμε αρκετά πίσω σε αυτό το κομμάτι, η Ελλάδα έμεινε πολύ πίσω στα νεότερα παιδιά. Σίγουρα θα βελτιωθούμε.

Εσείς είστε και στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών.

Το Αριστοτέλειο είναι ένα ιδιωτικό σχολείο στις Σέρρες, ήταν και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για δύο χρόνια εδώ, λόγω κορωνοϊού τώρα σταμάτησε. Τέτοια σχολεία δεν υπάρχουν στις επαρχιακές πόλεις επομένως μπορείς να βοηθήσεις κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο. Έχουμε τρομερές επιτυχίες στα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ξεχωρίζουν κάποιοι άνθρωποι και αν μπορούμε οφείλουμε να τους στηρίξουμε.

To Top