Ο ρόλος της διοίκησης, το κάλεσμα, τα χρέη και το παιχνίδι «σταθμός»

Την προηγούμενη Πέμπτη άνοιξε μια παρένθεση στα διοικητικά πράγματα της ΠΑΕ Άρης, παρένθεση που δημιούργησε αίσθηση για το «άνοιγμα» της εταιρίας με δυο τουλάχιστον αναγνώσεις. Ήταν η πρώτη φορά μετά το άρθρο 44 που δημοσιεύτηκαν βεβαιωμένα χρέη της ΠΑΕ.

Η διοίκηση Ψηφίδη έκανε το αυτονόητο (μαζί με την ΚΜΑ) και ενημέρωσε για το ύψος του χρημάτων που βαραίνουν τον ποδοσφαιρικό Άρη. Φυσικά, για όσους είναι πιο κοντά στην ομάδα αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποκάλυψη, καθώς είναι γνωστό ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε δυσμενή οικονομικά θέση επιλέγοντας το άρθρο 99 για να «αναπνεύσει».

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση (και μέσω του ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη) στέλνει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Γίνεται πλέον σαφές πως ο σύλλογος δεν αντέχει πλέον για κανέναν λόγο διαχωρισμούς, ανεπιθύμητα πρόσωπα και αποκλεισμούς των παραγόντων του. Αυτών που ονομάζουμε «παραδοσιακοί» γιατί απλά η ιστορία έδειξε άλλα πράγματα μέσα στην τελευταία οκταετία. Άσχετα εάν δεν ανταποκρίθηκαν όλοι στο κάλεσμα.

Είναι εξίσου σημαντικό να αμβλυνθεί κάθε διαφορά ή διστακτικότητα, μια και η παρουσία όλων είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε μια περίοδο που ο σύλλογος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Τα παραπάνω είναι μια σκληρή πραγματικότητα για τον Άρη, την οποία είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, αυτό που προέχει δίνοντας την δυνατότητα να υλοποιηθεί το σχέδιο βιωσιμότητας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ακούγεται για ακόμα μια φορά εξωπραγματικό πως η ομάδα έφτασε στο σημείο αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την προετοιμασία και την ψυχολογία των παικτών και του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος το ερχόμενο Σάββατο. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για το παρών και το μέλλον.

 

To Top