Ο Σέρχιο Ρίκο έχει χάσει 20 κιλά, θα βγει από το νοσοκομείο αλλά η καριέρα του βρίσκεται σε κίνδυνο

Ο Σέρχιο Ρίκο βλέπει το τέλος του τούνελ. Νοσηλευόμενος από τις 28 Μαΐου λόγω πτώσης από άλογο, ο Ισπανός τερματοφύλακας υπέφερε από τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό.

Μετά από 36 ημέρες στην εντατική, όπου ήταν ναρκωμένος, διασωληνώθηκε και σταθεροποιήθηκε, συμπεριλαμβανομένων 19 ημερών σε κώμα, ο πρώην τερματοφύλακας της Σεβίλλης έχει και πάλι τις αισθήσεις του και αναπνέει χωρίς μηχανήματα.

Σε μια μακροσκελή αφήγηση, το «Athletic ανασκόπησε τις τελευταίες εβδομάδες του Σέρχιο Ρίκο, ο οποίος «εξαπάτησε τον θάνατο» μετά από μια «θαυματουργή» ανάκαμψη. Μετά από ένα βίαιο σοκ, ο 29χρονος τερματοφύλακας ξέφυγε μισό εκατοστό από τον θάνατο. Ευτυχώς ο νωτιαίος μυελός δεν έπαθε ζημιά, όμως υπέστη πολλές επιπλοκές.

Από τη νοσηλεία του, ο Σέρχιο Ρίκο έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά σύμφωνα με το «Athletic», το οποίο προσθέτει ότι κάθε εβδομάδα που περνούσε στην εντατική είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 30% της μυϊκής του μάζας. Χωρίς νευρολογικό πρόβλημα, ο παίκτης της Παρί άρχισε να αναπνέει μόνος του, να κάνει χειρονομίες και να αντιδρά σε ερεθίσματα. Αν εξακολουθεί να δυσκολεύεται να μιλήσει, ο 29χρονος κίπερ έχει δει όλες τις χειρονομίες στοργής από όλο τον κόσμο.

Μετά από περισσότερες από πέντε εβδομάδες στην εντατική, ο τερματοφύλακας της Παρί μεταφέρθηκε σε πτέρυγα του νοσοκομείου, με την ελπίδα να μπορέσει να φύγει σε περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων μιας τελικής εξέτασης, ο Ρίκο θα αναρρώσει τους πρώτους μήνες στο νέο του σπίτι στη Σεβίλλη.

Μετά από μια τέτοια δοκιμασία, η επιστροφή στα γήπεδα μοιάζει απίθανη. Όμως μετά τη θαυματουργή ανάρρωσή του, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Πηγή: sportal.gr

To Top