Ο Σαρρής για το κύπελλο και τους νέους κανονισμούς

Με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό το προσεχές Σάββατο (11/5) μίλησε για διάφορα θέματα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό: «Ο τελικός είναι η κορύφωση της γιορτής του ποδοσφαίρου και πιστεύω πως θα γίνει ένας καλός τελικός. Κατά τεκμήριο είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ευχαριστεί η φίλαθλη Ελλάδα. Ο Αστέρας παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός είναι γνωστός. Είναι η μέρα και η ώρα που βοηθούν ώστε να γίνει ένας καλός τελικός».

Για τον κόσμο που περιμένει στο ΟΑΚΑ: «Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Οι τιμές είναι προσιτές και μειωμένες σε σχέση με πέρυσι».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την οργάνωση φέτος του Κυπέλλου: «Πήγε αρκετά καλά. Στο μέλλον, θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, όπως να δημιουργηθούν όμιλοι. Γενικά κύλησε ομαλά η διοργάνωση, αφού τηρήθηκαν οι ημερομηνίες».

Για το αν η ομοσπονδία είναι ικανοποιημένη για τα έσοδα από τη φετινή διοργάνωση:«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Και φέτος που έληγαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πιστεύω πως πετύχαμε μία πάρα πολύ καλή προσφορά για την επόμενη τριετία. Θεωρώ πως αυτό που πετύχαμε, με τα οικονομικά δεδομένα τα σημερινά, είναι πολύ καλό».

Για τον κανονισμό με τους νέους ποδοσφαιριστές στο Κύπελλο: «Δίνουμε έμφαση σε αυτόν τον κανονισμό και προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να τον επεκτείνουμε».

Για την επόμενη σεζόν, όπου στο Κύπελλο θα συμμετέχουν ομάδες μόνο της Σούπερ Λίγκας και της Football League: «Πράγματι, την επόμενη χρονιά θα συμμετέχουν μόνο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα και τη Football League. Η Γ’ Εθνική θα είναι καθαρά ερασιτεχνική, με τη B’ Εθνική να έχει δύο ομίλους από 14 ομάδες από την επόμενη χρονιά. Για μένα οι επαγγελματικές ομάδες που είναι τώρα, είναι πολλές για την Ελλάδα».

Για την κατάργηση της Δ’ Εθνικής κατηγορίας: «Τη Δ’ την έχω ζήσει σαν ποδοσφαιριστής και σαν παράγοντας. Μόνο προβλήματα δημιουργούσε στις ομάδες, στην Ένωση και κατ’ επέκταση στην ΕΠΟ. Δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης της. Οι ομάδες αυτές έπαιρναν ποσά τεράστια, για τα δεδομένα τους, χωρίς να υπάρχει όφελος. Αρχικά, είχε δημιουργηθεί για να παίζουν ποδοσφαιριστές κάτω των 20, αλλά δυστυχώς αυτό το πλάνο απέτυχε».

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι καθοριστικό το επόμενο παιχνίδι και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι στην ομάδα. Πλέον, είναι πιο βατό το πρόγραμμα και θεωρώ ότι αν νικήσουμε τα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε σίγουροι για τη δεύτερη θέση».

To Top