Γιαννάκης: ‘Ο Άρης κατάφερε να κάνει κάτι που κανένας άλλος δεν θα μπορέσει. Να αγαπούν οι Έλληνες μια ομάδα, ένα χρώμα, με πρωτοπόρο τον Νικ!’ (video)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφτασε στην Θεσσαλονίκη μαζί με την ομάδα της Λιμόζ! Χαρούμενος, ευδιάθετος και γεμάτος περηφάνια που θα είναι αύριο παρών στην τεράστια – όπως την χαρακτήρισε – γιορτή για τον Νίκο Γκάλη, τονίζοντας πως ο Άρης έκανε κάτι που δεν πρόκειται να κάνει κανείς άλλος στον ελληνικό αθλητισμό: “Τους Έλληνες να αγαπούν μια ομάδα, ένα χρώμα!”.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός της Λιμόζ δήλωσε: “Η πιο ωραία στιγμή ξεκινάει σήμερα. Είναι μια μέρα που ξεκινάει μια τεράστια γιορτή, που παρακίνησε όλη την Ελλάδα η γιορτή που θα κάνουμε, που θα κάνει ο Άρης για τον Νίκο. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που παρακίνησε όλη την Ελλάδα. Ο Άρης ήταν η ομάδα που παρακίνησε όλη την Ελλάδα, να ασχοληθεί με ένα σπορ που έχει κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους. Ερχόμενος εδώ να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή μόνο περήφανος μπορώ να νιώθω και πάντα να θυμάμαι ότι ίσως μια τέτοια σπίθα σαν την αυριανή γιορτή θα δώσει στο μπάσκετ και κυρίως στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης μια νέα ώθηση”.

Ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που κάνει ακόμα και σήμερα τον Άρη εκείνης της εποχής μοναδικό φαινόμενο και πέρα από συγκρίσεις με άλλες ομάδες και απάντησε: “Καταρχήν ένα πράγμα δεν μπορούν να καταφέρουν στον ελληνικό αθλητισμός. Κανένας! Να αγαπούν όλοι οι Έλληνες μια ομάδα και ένα χρώμα. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο και εκείνη η παρέα το κατάφερε με πρωτοπόρο το Νίκο για τον οποίο όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει ανδρώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ”.

Σε ερώτηση για το αν άργησε η γιορτή αυτή απάντησε πως “ο Νικ κάθε μέρα γιόρταζε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί θεωρώ ότι αυτή τη πρόοδο που έχει δείξει το μπάσκετ είναι υπερήφανος γι’ αυτήν και όλοι θυμόντουσαν τον Νίκο, είτε το θέλουν, είτε όχι. Αυτό θα δείξει και η αυριανή γιορτή. Την αγάπη που έχει ο κόσμος παρότι όλα αυτά τα 20 χρόνια δεν τον έβλεπε, την αγάπη και την αίσθηση που έχει γι’ αυτό που έζησε και που ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ να βιώσει τεράστιες επιτυχίες”.

Σε ερώτηση για το πως νιώθει που θα τον ξαναδεί από κοντά είπε: “Ικανοποίηση και χαρά που θα τον δω να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Θέλω να πιστεύω πως μια τέτοια στιγμή θα τον κάνει ακόμα πιο περήφανο γι’ αυτά που έχει κάνει και – γιατί όχι; – γι’ αυτά που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα”.

Για την συνύπαρξή τους στο Αλεξάνδρειο είπε πως “αυτό το γήπεδο έχει γεννήσει ελπίδα όλους τους Ευρωπαίους ότι μπορούν να αλλάξουν με σκληρή δουλειά, υπομονή, θέληση και συνεργασία την ιστορία τους. Ο Άρης ήταν ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και γι’ αυτό αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε όλη την Ευρώπη! Πάντα θυμάμαι ανθρώπους από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, ανθρώπους που πιθανόν το μπάσκετ να το γνώριζαν εκείνη τη στιγμή που έβλεπαν τον Άρη… Αυτό ήταν η μεγάλη προσφορά για όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ότι και να γίνεται, η πιο μεγάλη γιορτή για τον Νικ είναι ότι τον θυμάται ο κόσμος ακόμα και για πάντα”.

Ρωτήθηκε για τη σημασία της παρουσίας και μεγάλων αντιπάλων αύριο στο Παλέ και απάντησε με χιούμορ: “Οι αντίπαλοι είναι οι πρώτοι που τον θυμούνται! Δεν υπάρχει περίπτωση οι αντίπαλοι να τον ξεχάσουν ποτέ… Άλλοι είχαν πρόβλημα με τη μέση τους, άλλοι είχαν πρόβλημα με τα πόδια τους, άλλοι με την προσπάθεια να τον σταματήσουν. Δεν ήταν εφιάλτης, απλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν!”

Για το αν πρέπει να ονομαστεί το γήπεδο του Άρη “Νίκος Γκάλης” είπε πως “το λιγότερο είναι αυτό. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται διαρκείς αναφορές γιατί μόνο κέρδος μπορεί να έχει το μπάσκετ για το τι έχει κάνει ο Νικ. Είναι μια παρακίνηση για το μπάσκετ και για τον αθλητισμό”.

 

 

 

 

To Top