Ο Σεΐχης Καλίντ αγοράζει τη Νιούκαστλ για 400.000.000 ευρώ.

Η Νιούκαστλ φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά σε μία ιστορική μέρα. Ο ιδιοκτήτης της, Μάικλ Άσλεϊ, φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον Σεΐχη Καλίντ για την παραχώρηση της ομάδας για 350.000.000 λίρες, ένα ποσό που μεταφράζεται περίπου σε 400.000.000 ευρώ, όπως αναφέρει η “Sun”.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Τα νέα υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά οι οπαδοί των “καρακαξών”, αφού οι σχέσεις τους με τον Μάικλ Άσλεϊ δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς τον κατηγορούν για έλλειψη οικονομικής στήριξης που έχει ως αποτέλεσμα την αγωνιστική μετριότητα.

Κύκλοι του Σεΐχη υποστηρίζουν ότι υφίσταται ήδη συμφωνία ενώ τα έγγραφα έχουν σταλεί στην Premier League. Όμως όπως αναφέρουν οι “Financial Times” δεν είναι ξεκάθαρο αν προκύπτει κάτι τέτοιο από το περιβάλλον της Νιούκαστλ, αφού οι συζητήσεις συνεχίζονται. Ο Σεΐχης Καλίντ ανήκει στην βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι και είναι ξάδερφος του Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καλίντ είναι πρόεδρος του “Bin Zayed Group”, ενός ομίλου με έδρα το Ντουμπάι με μετοχές στον τομέα των κατασκευών, της ενέργειας και της ακίνητης περιουσίας. Την περσινή σεζόν, μάλιστα, έκανε πρόταση 2.000.000.000 ευρώ για την αγορά της Λίβερπουλ, με την προσφορά να μην γίνεται αποδεκτή.

Η “Daily Mail” υποστηρίζει ότι το deal θα κλείσει πριν ανοίξει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος και από τα πρώτα μελήματα του Σεΐχη Καλίντ είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του προπονητή, Ράφα Μπενίτεζ.

To Top