Ο «σημαιοφόρος» του Άρη, Νίκος Πολίτης, μιλά για το νέο του μετάλλιο στο PRESSARIS! (photostory)

Όπου αγωνίζεται ο Νίκος Πολίτης, η σημαία του Άρη κυματίζει περήφανα! Ο 18χρονος αθλητής του τάε κβον ντο πανηγύρισε με την σημαία των «κίτρινων» το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μάντσεστερ και μίλησε στο PRESSARIS για τη μεγάλη επιτυχία του, για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, αλλά και για όσα προσδοκά να δει από τον αγαπημένο του Άρη στη νέα σεζόν.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Λίγους μήνες μετά την αντίστοιχη επιτυχία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στην Πάφο, ο αθλητής του Πολυδάμαντα Τριανδρίας ανέβηκε ξανά στο βάθρο και δεν έχασε την ευκαιρία να «διαφημίσει» τον Άρη για άλλη μια φορά εκτός συνόρων…

Παρότι πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία ανδρών, ο Νίκος Πολίτης κατετάγη 3ος στα 54 κιλά, επίτευγμα που ασφαλώς θα θυμάται για πάντα: «Ευτύχησα στην πρώτη μου συμμετοχή με την Εθνική ανδρών να κερδίσω ένα μετάλλιο. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα, που θα μου μείνει αξέχαστη. Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος από την 3η θέση, αλλά κάθε αθλητής πρέπει να στοχεύει στο κάτι παραπάνω.
Στο Μάντσεστερ αντιμετώπισα αντιπάλους πολύ πιο έμπειρους και πιο δυνατούς σε σχέση με αυτούς που είχα ήρθε αντιμέτωπος στο παρελθόν. Εγώ ήμουν από τους πιο μικρούς της κατηγορίας και ήταν μια υπέρβαση αυτό που προσπάθησα να κάνω. Τα κατάφερα και πλέον, χρειάζεται λίγη ακόμα προσπάθεια για να κατακτήσω την πρώτη θέση κάποια στιγμή».

Όσο για το που αφιερώνει τη διάκριση αυτή, δήλωσε: «Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην οικογένειά μου, αλλά και στον προπονητή μου, Γιώργο Ναζίρη. Επίσης, θέλω να το αφιερώσω στους προπονητές της Εθνικής, αλλά και στην ελληνική ομοσπονδία, που έστειλε όλη την αποστολή στη διοργάνωση αυτή παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα».

Μετά την απονομή των μεταλλίων, μάλιστα, ακολούθησε την… ιεροτελεστία και φωτογραφήθηκε με την σημαία του αγαπημένου του Άρη: «Πάντα έχω μαζί μου τη σημαία του Άρη. Μετά τις αγκαλιές και τα συγχαρητήρια πήρα τη σημαία και φωτογραφήθηκα, όπως συνηθίζω να κάνω μετά από κάθε αγώνα. Είναι το γούρι μου»!

Ο 18χρονος αθλητής συνάντησε στο Μάντσεστερ το πρότυπό του και επίσης Αρειανό, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος επίσης συμμετείχε στους αγώνες: «Ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησα και είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε ότι πρέπει να συνεχίσω έτσι. Η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό και από εκεί και πέρα έρχονται και οι επιτυχίες. Εγώ από την πλευρά μου, θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει γιατί είναι μεγάλος αθλητής».

Αναφερόμενους στους προσεχείς στόχους του, ο νεαρός πρωταθλητής είπε: «Πρωταρχικός μου στόχος είναι να συνεχίσω να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας, ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στο Μεξικό. Από εκεί και έπειτα, ενδέχεται τον Ιούνιο να διεξαχθεί στην Αθήνα το ευρωπαϊκό πρωταθλητών νέων ανδρών και γυναικών κάτω των 21. Εφόσον αυτό γίνει, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Κλείνοντας, ο Νίκος Πολίτης, που δεν κρύβει την αγάπη του για τον ποδοσφαιρικό Άρη, δεν παρέλειψε να κάνει ένα σχόλιο για τα τεκταινόμενα στην ομάδα: «Ο Άρης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θα βρει το δρόμο του. Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και δυστυχώς έκλεισε με τον ίδιο τρόπο. Ο Άρης αξίζει να βρίσκεται πολύ ψηλότερα και θέλω να πιστεύω ότι ξεκινώντας από του χρόνου, θα δούμε μία πολύ διαφορετική ομάδα».

Φωτογραφίες από το κατόρθωμα και τα επινίκια του Νίκου Πολίτη στο Μάντσεστερ:
{gallery}karaoglanidis/politis-manchester{/gallery}

To Top