Ο Σηφάκης στο πλευρό της ομάδας

Λειτούργησε ως πραγματικός αρχηγός της ομάδας του Άρη. Κι ένας αρχηγός δεν θα μπορούσε να λείψει από την προσπάθεια των συμπαικτών του. Ο Μιχάλης Σηφάκης βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, είδε από κοντά την προσπάθεια του Άρη να αντιμετωπίζει την Ξάνθη και στενοχωρήθηκε (όπως όλος ο κόσμος) για το τελικό 0-0.

Συναντήσαμε τον Κρητικό πορτιέρο έξω από το Κλεάνθης Βικελίδης. Περπατούσε με τις πατερίτσες μετά την χειρουργική επέμβαση, στην οποία στο γόνατο έτσι ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Αφού του ευχηθήκαμε να είναι σιδερένιος και να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση τον ρωτήσαμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται. «Πονάω ακόμη, αλλά οι γιατροί μου είπαν ότι θα γίνω καλά» μας είπε χαμογελαστός, δείχνοντας ότι αντλεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να περάσει μια δύσκολη καμπή της καριέρας του και δεν το βάζει κάτω.

Παραδέχθηκε ότι: «δεν θα ήταν δυνατόν να λείψω από το παιχνίδι της ομάδας μου, έλειψα άλλωστε αρκετά…» και όπως μας τόνισε θα μείνει αρκετές μέρες στη Θεσσαλονίκη, πριν αναχωρήσει και πάλι για το Βέλγιο, όπου στις αρχές του επόμενου μήνα θα κάνει νέες εξετάσεις και να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του.

Η παρουσία του Σηφάκη στο πλευρό της ομάδας είχε περισσότερο ηθικό και συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τελικά δεν συνδυάστηκε με το θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, ο 27χρονος διεθνής τερματοφύλακας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική απόδοση του Μάρκου Βελλίδη, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις και είναι πολύ καλοί φίλοι και συμπαίκτες.

To Top