Ο Σουμάχερ επέστρεψε!

Ο Μίκαελ Σουμάχερ επικοινωνεί με το περιβάλλον σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της Γερμανίας και πλέον θα αρχίσει πρόγραμμα αποκατάστασης για την πλήρη επιστροφή του στην πραγματικότητα!

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κατάφερε να επανέλθει με θαυματουργό, σχεδόν, τρόπο από το κώμα στο οποίο βρισκόταν από τον Δεκέμβριο, μετά το τραγικό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι. Ο θρύλος της Formula 1 μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια επικοινωνίας με το περιβάλλον!

Όπως αναφέρουν γερμανικά ρεπορτάζ, ο Σουμάχερ ανταποκρίθηκε στο άκουσμα της φωνής της συζύγου του, Κορίνα, όμως οι γιατροί αναφέρουν πως ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσει κι ο ίδιος. «Ακόμα είναι σε μια κατάσταση στην οποία βρίσκει και χάνει τις αισθήσεις του διαρκώς. Πλέον, έχει περισσότερες στιγμές που βρίσκει επαφή με το περιβάλλον. Σίγουρα δεν μπορεί να μιλήσει αλλά υπάρχει ένας βαθμός επικοινωνίας», αναφέρει ιατρική πηγή στην εφημερίδα «Bild»!

«Οι γιατροί και η οικογένειά του, μιλάνε διαρκώς στον Σουμάχερ αλλά κουράζεται γρήγορα και χρειάζεται αρκετή ανάπαυση. Πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, η οικογένεια του Σουμάχερ παρουσιάζεται σίγουρη πως ο 45χρονος θα βελτιώνεται διαρκώς και πλέον έχει αρχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης με πολύ θετικά σημάδια. Άλλη ιατρική πηγή αναφέρει πως ο Σουμάχερ κατάφερε να κρατήσει αρκετή ώρα τα μάτια του ανοιχτά και να κάνει κάποια νοήματα με αυτά προς τους γιατρούς, στη διάρκεια της μεταφοράς του από τη Γκρενόμπλ στη Λωζάνη με ασθενοφόρο. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα για την υγεία του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι ενθαρρυντικά!

πηγή: onsports.gr

To Top