Ο Στάριτζ “κέρασε” την Γιουνάιτεντ! (video)

Μια μεγάλη νίκη πήρε η Λίβερπουλ επικρατώντας με 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ στο 4΄, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 24 ετών! Οι κόκκινοι έκαναν το 3Χ3 στο ξεκίνημα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1994-95.

Χωρίς μεγάλες φάσεις ο αγώνας ενώ υπήρχαν αρκετά νεύρα κυρίως από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ με τους «κόκκινους διαβόλους» να κάνουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Ο πολύ φορμαρισμένος Στάριτζ άνοιξε το σκορ για την Λίβερπουλ μόλις στο 4΄, μετά από ένα κλέψιμο του Χέντερσον, με την άμυνα της Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η Λίβερπουλ έκανε το 3 στα 3 μετά από 19 χρόνια και για ακόμα ένα παιχνίδι άφησε πολλές υποσχέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει την Λίβερπουλ αλλά οι «κόκκινοι» αμύνθηκαν αρκετά καλά και δεν άφησαν τους «κόκκινους διαβόλους» να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Τα πρώτα 20 λεπτά η Λίβερπουλ προσπάθησε να αναπτυχθεί επιθετικά με τους Κουτίνιο, Στάριτζ και Άσπας .

 Η Γιουνάιτεντ στην πορεία βγήκε μπροστά αλλά δεν μπόρεσε να «τρυπήσει» την άμυνα της Λίβερπουλ , που προβληματίζει ανά περιόδους αλλά εν τέλει δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» όπως και στον αγώνα με την Τσέλσι είχαν την κατοχή χωρίς να μπορούν να την αξιοποιήσουν ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης με το σουτ Γιάνγκ να φεύγει άουτ στο 47΄ .

Στο 59΄ ο Γουέλμπεκ έπεσε εντός της περιοχής αλλά ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα ενώ ο Ντέιβιντ Μόγιες έδειξε επίσης έντονα την δυσαρέσκεια του. Την πρώτη του εμφάνιση με την Γιουνάιτεντ έκανε σήμερα και ο Νάνι. Ο Πορτογάλος, που θεωρούνταν υπό αποχώρηση από τους περσινούς πρωταθλητές Αγγλίας, μπήκε στο 63΄ και στο 76΄ έκανε ένα πολύ καλό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μινιολέ.

Ο Φαν Πέρσι δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του, αλλά στο 87΄ έκανε ένα φιλόδοξο σουτ που κατέληξε σε κόρνερ. Για την Γιουνάιτεντ εκτός αποστολής έμεινε τελευταία στιγμή ο Γουέιν Ρούνεϊ, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στο κεφάλι. Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρχε ένα κορέο από τους οπαδούς της Λίβερπουλ για την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την γέννηση του Μπιλ Σάνκλι, του θρυλικού προπονητή των «κόκκινων».

πηγή: sentragoal.gr

To Top