Ο Στεπίνσκι έκρινε το «αιώνιο» ντέρμπι του ΓΣΠ (video)

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος , με τον Στεπίνσκι να σημειώνει το μοναδικό γκολ του αιωνίου ντέρμπι, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 22ο λεπτό.

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου επανήλθε στις νίκες και έφτασε στο -5 από την κορυφή, την ώρα που η ομάδα του Σα Πίντο βλέπει τη θέση της να γίνεται ιδιαίτερα επισφαλής, με τον Άρη Λεμεσού να… καραδοκεί.

Η ροή του παιχνιδιού ήταν γρήγορη από τα πρώτα λεπτά και η Ομόνοια ήταν αυτή που έδειχνε να βρίσκει ευκολότερα τα πατήματά της. Το σύνολο του Αναστασίου αμυνόταν αποτελεσματικά ενώ πατούσε συχνότερα περιοχή, πιέζοντας τον Μπέλετς.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 19ο λεπτό, όταν ο Αλιούμ κατάφερε να ελευθερωθεί κάνοντας τη σέντρα προς τον Στεπίνσκι. Ο Πολωνός δοκίμασε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 21′, και ενώ η Ομόνοια συνέχιζε να πρεσάρει ψηλά, ο Σούσιτς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Σνάιντερ καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «πρασίνων».
Ο Στεπίνσκι ανέλαβε την εκτέλεσή του και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα δίνοντας προβάδισμα στους (τυπικά) φιλοξενούμενους.

Άργησε να βγάλει αντίδραση ο ΑΠΟΕΛ μετά το γκολ που δέχθηκε, με την πρώτη τους προσπάθεια να καταγράφεται στο 30′. Ο Ζέφτε βρήκε τον Μεχρί αλλά ο Ιρανός δεν σημάδεψε σωστά τον στόχο από το ύψος της περιοχής. Ο 26χρονος μέσος είχε ακόμη δύο καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, τις οποίες θα μπορούσε να έχει μετατρέψει σε γκολ, ωστόσο και στο 33′ αλλά και στο 45+1′ δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τα δίχτυα και να φέρει το ματς σε ισορροπία.

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με την Ομόνοια να έχει μεν ένα πλεονέκτημα, ωστόσο όλα ήταν ανοιχτά ενόψει της συνέχειας, με τον ΑΠΟΕΛ να δείχνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο ΑΠΟΕΛ πολιορκούσε την εστία του Φαμπιάνο αλλά δεν βρήκε ανοιχτό το δρόμο προς τα δίχτυα
Η πρώτη καλή φάση στο 2ο ημίχρονο καταγράφηκε στο 50′, με τον Μεχρί να κάνει μία σέντρα που έφυγε πολύ πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε να έχει τόσο τη διάθεση όσο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Στο 57′ Ο Ζέφτε δοκίμασε ένα σουτ αλλά βρήκε σε ετοιμότητα την αντίπαλη άμυνα. Το ίδιο λεπτό ο Μαρκίνιος επιχείρησε ένα πλασέ μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Βιγιαφάνιες αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Στο 59′, ο Φαμπιάνο υποχρεώθηκε σε μία ακόμα απόκρουση, όταν ο Δώνης σημάδεψε την εστία του, ο Βραζιλιάνος ωστόσο ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα.

Στο 68′ οι «γαλαζοκίτρινοι» σπατάλησαν μία πολύ καλή ευκαιρία. Ο Εντονγκαλά αστόχησε από πολύ καλό σημείο με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Ντάλσιο. Εκείνος έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Οι παίκτες του Σα Πίντο επέμειναν και δοκίμασαν εκ νέου να φέρουν το ματς στα ίσα στο 87′ με τους Δώνη και Εφραίμ να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στον στόχο, μετά από μια φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους.

Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα (88′), ο Βιγιαφάνες επιχείρησε μία κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ (82′ Εφραίμ), Σούσιτς (82′ Σιπριάνο), Ντβάλι, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ (25′ Βιγιαφάνιες), Μεχρί (56′ Δώνης), Ντάλσιο, Εντογνκαλά, Μαρκίνιος (82′ Μαϊόλι), Τομανέ.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (71′ Μ. Σιπριάνο), Αλιούμ, Κούσουλος, Χαραλάμπους (71′ Μπασιρού), Σίμιτς (84′ Κακουλλής), Μπέζους (86′ Λανγκ), Στεπίνσκι (71′ Μπάκιτς).

 

To Top