Ο στόχος του Αλκαράθ: Στην άκρη τα λόγια! Τώρα δουλειά σε… άμυνα και ψυχολογία!

Λίγα λόγια, αυστηρό βλέμμα, αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα από τον Λούκας Αλκαράθ. Ο Ισπανός δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει την αγωνιστική κατάσταση του Άρη, αλλά και το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Η αποστολή του είναι δύσκολη και τα… κουκιά μετρημένα. Η δουλειά το “όπλο” του.

Ο Αλκαράθ συνομίλησε αρχικά με τα μέλη της διοίκησης σε αυτήν την πρώτη του μέρα στον Άρη, και στη συνέχεια πέρασε στο χώρο των αποδυτηρίων όπου είχε μια πρώτη συνομιλία με τους παίκτες. Κατά την έξοδό του, φορώντας μπουφάν με το σήμα του Άρη, δε θέλησε να μακρηγορήσει στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, και αναφέρθηκε μονάχα σε αυτά που αξίζει να μάθει κάθε φίλος του Άρη για το ρόλο που ήρθε να παίξει στην ομάδα. Άφησε εν ολίγοις να φανεί πως είναι έτοιμος για πράξεις και όχι για λόγια.

Δουλειά άμεσα: Ο 46χρονος Ανδαλουσιανός, αρκετά μετρημένος και σοβαρός, έπιασε κατευθείαν δουλειά, καλώντας αρχικά κοντά του τους παίκτες και δείχνοντάς τους με τη βοήθεια ενός πίνακα τι ζητάει μέσες άκρες από εκείνους, σαν… δάσκαλος προς τους μαθητές του. Αργότερα, αφού έστειλε το μεγαλύτερο κορμό των ποδοσφαιριστών να ξεκινήσουν ζέσταμα, συγκάλεσε μία μικρή συνάθροιση με τους πιο έμπειρους και με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής παίκτες προκειμένου να τους γνωρίσει καλύτερα.

Άμεση γνωριμία: Αξίζει μάλιστα να επισημάνουμε ότι ο νέος κόουτς των “κίτρινων” ζήτησε από το συγκρότημά του να προπονηθεί με τις επίσημες φανέλες ώστε να αρχίσει να τους μαθαίνει, όμως ο παγωμένος αέρας και η βροχή που ακολούθησε τους ανάγκασε να φορέσουν αντιανεμικά μπουφάν στα πρώτα λεπτά της προπόνησης.

Ψυχολογία και άμυνα: Ο Αλκαράθ αναμένεται να δουλέψει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας, ενώ από τη φύση του είναι ένας προπονητής που του αρέσει η αποτελεσματική άμυνα. Ήδη διέκρινε ο ίδιος ότι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας παρουσιάζεται προβληματική. Ο Αλκαράθ πιστεύει ότι η άμυνα ξεκινάει από την… επίθεση κι εντόπισε προβλήματα στη αμυντική φιλοσοφία όλης της ομάδας και όχι ειδικευμένα στην άμυνα. Αναμένεται να δουλέψει πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Ξέρει ότι χρειάζονται αποτελέσματα και δείχνει έτοιμος να τα παλέψει με την ομάδα.

To Top