Ο συμβολισμός των δηλώσεων Γκάλη, το μήνυμα για όλο τον Άρη “πίσω από τις λέξεις”!

Η δήλωση του Νίκου Γκάλη για τον Γιάννη Χατζηνικολάου έκανε αίσθηση και σχολιάστηκε, όπως ήταν φυσικό. Δεν μιλάει συχνά ο ζωντανός θρύλος του Άρη και του ελληνικού αθλητισμού, μιλάει σπάνια και ίσως για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε ένα θέμα της ποδοσφαιρικής ομάδας των κίτρινων.

Επί της ουσίας οφείλουμε να σημειώσουμε μερικά πράγματα, χρήσιμα κατά την άποψή μας για να βγουν κάποια συμπεράσματα:

1. Ο Γκάλης έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του, όπως την εκφράζει άλλωστε ο κάθε φίλαθλος της ομάδας, επώνυμος ή ανώνυμος. Και ειδικά σήμερα όπου οι γνώμες που κυκλοφορούν σε δημόσια θέα είναι αμέτρητες από τον απλό οπαδό μέχρι τον κάθε παράγοντα που πέρασε από τον σύλλογο. Δεν τίθεται καν θέμα, λοιπόν, γιατί εξέφρασε την άποψή του ο Γκάλης.

2. Το ότι είπε ο Γκάλης κάποια πράγματα έχουν τη δική τους αξία, βαρύτητα και σημειολογία, βάσει του μεγέθους του, χωρίς να σημαίνει, πάντως, ότι είναι «νόμος» οι κουβέντες του. Δεν υπάρχει το… αλάθητο, όμως έχουν το δικό τους «ειδικό βάρος»…

3. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο συμβολισμός των όσων είπε ο Γκάλης, αυτά που θέλησε (προφανώς) να πει πίσω από τις λέξεις στήριξης του Χατζηνικολάου. Η «δεύτερη ανάγνωση» των δηλώσεων του. Σαφής ο συμβολισμός αυτός. Είτε στήριξε τον θεσμό του προπονητή, είτε τον ίδιο τον Χατζηνικολάου, η ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας όλων μέσα στην οικογένεια του Άρη δεδομένη και “φωνάζει” από χιλιόμετρα μακριά!

Υπάρχει μια διοίκηση που αναδείχθηκε με «καθαρή εντολή» στις εκλογές, οι οποίες επέλεξε τον συγκεκριμένο προπονητή για τον πάγκο του Άρη. Διοίκηση που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος για τις επιλογές της.

Μια επιλογή είναι ο Χατζηνικολάου, επιλογή που την στηρίζει και απομένει να την στηρίξει ο κόσμος, για τον απλούστατο λόγο ότι στηρίζει την ομάδα και την προσπάθεια της. Η κιτρινόμαυρη οικογένεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ακόμη δύσκολη χρονιά, χωρίς αδειοδότηση, με χρέη, με πολλά προβλήματα. Πρέπει να βρει εκείνα τα στοιχεία που την ενώνουν, όχι εκείνα που προκαλούν αντίθεση και διαχωρισμούς.

Αυτό πρέπει, κατά την ταπεινή μας άποψη, να είναι το ρεζουμέ των δηλώσεων του Γκάλη και όχι γιατί είπε αυτό που είπε και για ποιον το είπε.

Και κάτι ακόμη, πολύ χρήσιμο για την διαμόρφωση μιας εικόνας των τελευταίων γεγονότων στον Άρη. Όταν η τότε διοίκηση του Άρη ανακοίνωνε την πρόσληψη του Σούλη Παπαδόπουλου, το 99% των απόψεων που εκφράστηκαν ήταν αρνητικές, πολλές δε ξεπέρασαν τα όρια με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Στην πορεία, μέσα από τη δουλειά και την ένωση των δυνάμεων, ο Παπαδόπουλος κατάφερε να πετύχει, αυτά που πέτυχε με τον Άρη και τον κόσμο του. Οι ίδιοι που σχολίαζαν αρνητικά τον Παπαδόπουλο, οι ίδιοι έσπευσαν να τον αποθεώσουν. Ποδοσφαιρικά σημεία των καιρών…

 

To Top