ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο σωστός προγραμματισμός θα δώσει στον Άρη την δυνατότητα να αντέξει στην επόμενη σεζόν…

Μετά τα μέσα του Ιουνίου η έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν, γύρω στις 25 Ιουλίου το πρώτο επίσημο ματς που θα είναι για την Ευρώπη, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται του χρόνου τέτοια εποχή. Αν υπάρξουν και πλέι οφ, τότε ακόμα πιο αργά…

Τι σημαίνει επί της ουσίας αυτό; Ότι δεν αποκλείεται η νέα αγωνιστική περίοδος για τον Άρη να κρατήσει περίπου 11 μήνες, ειδικά αν υπολογίσουμε πως τον Ιούλιο θα ανέβουν σημαντικά οι ρυθμοί, προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη για τα προκριματικά του Europa League.

Φυσικά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με φέτος, όπου οι “κιτρινόμαυροι” έδιναν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της σεζόν, ένα ματς την εβδομάδα, καθώς υπήρξε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από το Κύπελλο, από την φάση των ομίλων.

Το ερώτημα που τέθηκε στον Σάββα Παντελίδη, χθες, είναι αν αγχώνεται για το αν θα αντέξει η ομάδα σε μία σεζόν που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρχουν πολλές περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα, να πάει μέχρι το τέλος με την ίδια περίπου ένταση.

Ειδικά αν η ομάδα κάνει το… μικρό θαύμα που χρειάζεται και προκριθεί στους ομίλους του Europa League, τότε οι απαιτήσεις θα είναι εξόχως υψηλότερες.

Ο ίδιος μίλησε για σωστό προγραμματισμό το καλοκαίρι και τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση, για να νιώσει από την αρχή την απαραίτητη ασφάλεια πως η ομάδα θα έχει τις επιλογές που πρέπει, ώστε να μην “κλατάρει” όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν με άλλες ομάδες. Εκ των πραγμάτων το έργο του Άρη θα είναι εξαιρετικό δύσκολο τη νέα σεζόν. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όσο δύσκολη κι αν είναι η επίτευξή της, θα υποχρεώνει τον Άρη να δίνει τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβριο, για το μεγαλύτερο διάστημα, δύο ματς την εβδομάδα, αν συνυπολογίσουμε και τα ματς Κυπέλλου.

Αρα τι χρειάζεται ξεκάθαρα ο Άρης; Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε γι αυτές τις περιπτώσεις. Δύο ενδεκάδες, αν όχι ισάξιες, σίγουρα σε μεγάλο βαθμό, να υφίσταται αυτό το στοιχείο. Γιατί μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και παράμετροι σημαντικοί κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τιμωρίες, τραυματισμοί κτλ. Φυσικά και για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Άρης, θα πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές μεταγραφικά, αλλά και να επιλεχθούν τα σωστά πρόσωπα που θα παραμείνουν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, από την φετινό. Ένα ρόστερ 28-30 ποδοσφαιριστών είναι ενδεχομένως αυτό που θα δώσει στον προπονητή την ευχέρεια να λειτουργήσει ομαλά. Αν και πάντα υπάρχει στον ορίζοντα και ο Γενάρης, για τυχόν διορθωτικές κινήσεις. Αν και δεν μπορεί να αποτελεί “μαξιλαράκι” ασφαλείας, διότι το ότι συνέβη φέτος, οι περισσότερες από τις επιλογές του Ιανουαρίου να βγουν… λαχείο στον Άρη, δεν σημαίνει πως θα συμβαίνει και πάντα.

Οι απαιτήσεις πλέον είναι για όλους μεγαλύτερες. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες τώρα θα κληθούν να δείξουν τις πραγματικές τους αντοχές και δυνατότητες. Η φετινή ομάδα έχει δεδομένα ανεβάσει τον πήχη και πρέπει άπαντες να φανούν και πάλι αντάξιοι των απαιτήσεων, που οι ίδιοι δημιούργησαν…

 

 

To Top