ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σύρος εκατομμυριούχος που δώρισε τα πλούτη του και ζει σε βαν!

Όμορφες υπάρξεις, γρήγορα αυτοκίνητα και υπερπολυτελή γιοτ. Αυτή ήταν η ανέμελη ζωή που ζούσε ο Mazzi Dumato από τη Δαμασκό της Συρίας. Έπειτα όμως από το φρικτό τροχαίο που είχε με τη Ferrari του, η φιλοσοφία ζωής του άλλαξε κατά 360 μοίρες.

Ο Dumato μεγάλωσε σε Βραζιλία και Ντουμπάι και αποκτούσε το ένα εκατομμύριο μετά το άλλο χάρη στο μάρκετινγκ, το web design και τις εταιρείες ακινήτων. Ο 38χρονος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», άλλαξε την κοσμοθεωρία του μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στο Ντουμπάι, επιλέγοντας να εγκαταλείψει τη πολυτελή ζωή του και να πετάξει τη ταμπέλα του playboy.

Ετοίμασε λοιπόν βαλίτσες για να ταξιδέψει στον κόσμο. Σε κάποια από τις χώρες όπου βρέθηκε, γνώρισε την τωρινή του σύζυγο η οποία τον ενέπνευσε να χρησιμοποιήσει την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Αγόρασα μια Ferarri και θεώρησα ότι είχα πετύχει όλα όσα ήθελα», λέει. «Άρχισα να πηγαίνω από το ένα πάρτι στο άλλο, και δυο εβδομάδες αργότερα ενεπλάκη στο τροχαίο, σε μια καραμπόλα πέντε οχημάτων. Με πήρε ο ύπνος και κατέληξα κάτω από ένα φορτηγό. Εκείνο το πρωινό, στη φυλακή όπου κατέληξα, συνάντησα έναν τύπο που γνώριζα εδώ και 15 χρόνια. Ήταν ο πατέρας ενός πολύ καλού μου φίλου στο σχολείο. Θυμάμαι ότι πάντα τον θαύμαζα καθώς είχε πέντε αυτοκίνητα και ήταν ένας από τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Ντουμπάι. Ο άνθρωπος αυτός κανόνισε να μου δώσουν στρώμα και μαξιλάρι και θυμάμαι ότι αυτά ήταν τα μόνα που είχα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήμουν ο μέγας Mazzi που νόμιζα πως ήμουν. Ήταν μια απίστευτη συνειδητοποίηση», συμπλήρωσε.

Εγκαταλείπει το Ντουμπάι και βρίσκεται στη Βραζιλία όπου γνώρισε σε ένα κλαμπ μια γυναίκα που μιλούσε για την κατάσταση στο Κονγκό. Η Milena ήταν εθελόντρια των Ηνωμένων Εθνών και σύντομα έγιναν ζευγάρι. Χάρη σε αυτή τη γυναίκα, ο 38χρονος δώρισε περί τα 3 εκατομμύρια σε κονδύλια για ιατρικούς λογαριασμούς και φιλανθρωπικές επιχειρήσεις.

Όταν η αγαπημένη του διαπίστωσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και έπρεπε να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, κατέβαλε το ποσό των 700.000 δολαρίων για τη θεραπεία της. Ο ίδιος, χωρίς να διστάσει, χρηματοδότησε ένα κέντρο πρόληψης του καρκίνου και  επιπλέον ένα μέρος των χρημάτων πέρασε στις οικογένειες των ασθενών.

Όπως λέει «αγοράσαμε ένα σπίτι δίπλα στο νοσοκομείο στο Curitiba της Βραζιλίας, εκεί όπου νοσηλεύτηκε η Milena. Βάλαμε σε αυτό 32 κρεβάτια και προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για τα μέλη της οικογένειας των ασθενών του νοσοκομείου».

Το ζευγάρι είτε ζει σε ένα παλιό, κλασικό VW βαν ή στο εστιατόριο που διατηρούν και φορούν παλιά και πολύ φτηνά ρούχα.

Πηγή: newbeast.gr

To Top