ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS: Η αντεπίθεση του Άρη έχει… ονοματεπώνυμο

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα έγιναν στον Άρη, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας.

Αναλυτικά:

Αντικειμενικά ο Άρης διανύει την καλύτερη περίοδο της φετινής χρονιάς, απορίας άξιο αν αναλογιστεί κανείς τη δυστοκία σε όλα τα επίπεδα μήνα Σεπτέμβρη. Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαίνονται αποφεύγοντας την πολυπλοκότητα ενός «ζωντανού» οργανισμού, όπως μια ποδοσφαιρική ομάδα που είναι πολλά περισσότερα από μια ανώνυμη εταιρία.

Του Τάσου Πακλατζή

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μπορεί να έχει μάθει τους χειρισμούς διοικητικά, όμως τα ρίσκα που πήρε κτίζοντας τον φετινό Άρη δεν του βγήκαν. Η επιστροφή του Άκη Μάντζιου αποτελούσε μονόδρομο γεγονός που τον δικαίωσε καθώς επέστρεψε σε μεγάλο βαθμό η κανονικότητα, όμως ο χαμένος χρόνος άφησε τα… σημάδια του.

Ανεξάρτητα με το πώς θα τελειώσει η χρονιά, ο «οδηγός» για την επόμενη -με ή χωρίς συμπαίκτη διοικητικά- είναι προδιαγεγραμμένος. Προπονητής υπάρχει, το ρόστερ έχει ποιότητα για τη συντήρηση του βασικού κορμού που αποτελεί το Α και το Ω. Ο Άρης δεν έχει την ευχέρεια να πρωταγωνιστεί προχωρώντας σε σαρωτικές αλλαγές κάθε χρόνο.

Φαμπιάνο – Μορόν – Σουλειμάνοφ

Η τριάδα Φαμπιάνο – Μορόν – Σουλειμάνοφ αναμφισβήτητα αποτελεί μια σταθερή βάση για την 11αδα. Ο Βραζιλιάνος είναι ουσιαστικά «βαρόμετρο» για την κιτρινόμαυρη άμυνα, με την παραμονή του να είναι επιβεβλημένη, εκτός των άλλων και για τις ηγετικές ικανότητες που επιδεικνύει. Η περίπτωση Φαμπιάνο απασχολεί τη διοίκηση καιρό, δίχως να λείπουν τα ευφάνταστα σενάρια που συντηρούνται με αόριστα επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση ο Άρης θα έχει τον τελευταίο λόγο, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση στο οικονομικό.

Ο Λορέν Μορόν έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, την ώρα που κανείς δεν φαντάζεται τον Άρη χωρίς τον Ισπανό τουλάχιστον μέχρι την λήξη του συμβολαίου του τον Ιούνη του 2025.

Όσο για τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ, η οψιόν του είναι ανοιχτή όπως και οι πόρτες του συλλόγου για τον ίδιο.

Με άλλα λόγια, η βελτίωση της ομάδας έχει «σταθερές». Προπονητής που να νιώθει Άρη, σταθερός ομοιογενής κορμός και επιλεκτικές προθήκες ποδοσφαιριστών με κίνητρο.

Τα όσα περιγράφουμε δεν είναι ουτοπικά, ούτε έξω από κάθε λογική. Προφανώς βρίσκονται στη σφαίρα μιας ποδοσφαιρικής κανονικότητας, για την οποία δεν χρειάζονται να δαπανηθούν υπερβολικά χρήματα για να αποδώσει.

Η πολυπόθητη κατάκτηση του κυπέλλου μπορεί να δώσει στον Άρη την ώθηση που χρειάζεται να αλλάξει οριστικά επίπεδο. Όχι μόνο στα μάτια των δικών του φιλάθλων, αλλά και στην εικόνα που έχει ο κάθε Έλληνας για τον σύλλογο.

To Top