ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS: Καρυπίδης – Μάντζιος ετοιμάζονται για την επιβεβλημένη αντεπίθεση

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα έγιναν στον Άρη, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας.

Αναλυτικά:

Η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό… ενεργοποιεί τον Άρη, δίνοντας παράλληλα «τροφή» για να διορθωθούν πεπραγμένα, λάθη του καλοκαιριού, αλλά το σημαντικότερο να γίνει μια ουσιαστική προσέγγιση για την ολική επαναφορά της ομάδας σε μια σεζόν που άρχισε προβληματικά.

Του Τάσου Πακλατζή

Όπως συμβαίνει στις ήττες, αναζητώντας τα αίτια και τις ανορθογραφίες, έτσι και στις νίκες υπάρχουν δεδομένα που προκύπτουν με θετικό πρόσημο.

Ο Άρης δεν έγινε ξαφνικά η ομάδα που όλοι περιμένουν να δουν, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα πως άρχισε να μπαίνει σε μια κανονικότητα βελτιώνοντας φυσική κατάσταση, αυτοματισμούς, ψυχολογία, ομοιογένεια.

Ο Άκης Μάντζιος πιστώνεται τα παραπάνω όμως το σημερινό ρόστερ έχει… ταβάνι. Ο σταθερός κορμός είναι περιορισμένος, ενώ υπάρχει μια δεξαμενή παικτών που δεν μπορούν για διάφορους λόγους να καλύψουν ανάγκες.

Η ανοιχτή γραμμή που διατηρούν Θόδωρος Καρυπίδης – Άκης Μάντζιος βάζει προτεραιότητες με γνώμονα την αντεπίθεση της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο ιδιοκτήτης του Άρη γνωρίζει καλά ότι οι μεταγραφές που χρειάζονται πρέπει να είναι στοχευόμενες γιατί τα κενά «φωνάζουν» και μάλιστα με έτοιμες αγωνιστικά επιλογές. Ταυτόχρονα, είναι συνετό να απεγκλωβιστεί ο σύλλογος από «βαρίδια» προκειμένου να ανοίξει χώρος, αλλά και να εξοικονομηθούν χρήματα για την ενίσχυση.

Οι προτεραιότητες αφορούν στον άξονα. Επιθετικός για να σπάσει η …ατέρμονη μοναξιά του Μορόν, με ένα φορ περισσότερο σε βοηθητικό ρόλο του Ισπανού. Ένα δημιουργικό χαφ, καθώς Πάρντο, Πάβισιτς, Τζούρασεκ είναι ημιτελείς σε θέσεις 6-8-10, ενώ ο Ρούπ είναι ερωτηματικό μετά την επέμβαση στο γόνατο.

Επίσης, κενό προκύπτει και στους ανασταλτικούς μέσους. Ζούλ, Βερστράτε δεν μπορούν μόνοι τους να καλύψουν όλες τις ανάγκες, με τον Ντουκουρέ να αποτελεί έσχατη λύση.

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί ασφαλώς η έλευση ενός επιθετικού στο αριστερό “φτερό”, θέση που η ομάδα… πονάει.

Για την πληρότητα των κινήσεων εφόσον υπάρχει χρόνος, διάθεση, επιλογές χρήματα, ο Άρης δεν έχει «κάλυψη» στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και στο κέντρο της. Ειδικά στους στόπερ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς ο Βέλεθ θα χρειαστεί χρόνο.

Θα ήταν ουτοπικό να γίνουν όλα εφικτά με την… χειρουργική ακρίβεια που απαιτείται. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό ο Άρης αναβαθμίζεται, διεκδικεί το χώρο του και υπολογίζεται ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές.

Στο σενάριο των απολύτως αναγκαίων επιλογών, γίνεται ένα πρώτο βήμα, πράγμα που θα βάλει τις βάσεις για μια πιο συμπαγής ομάδας τα οφέλη της οποίας θα φανούν και την επόμενη χρονιά.

To Top