ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τζον Γκουϊντέτι ο μεγάλος στόχος για την επίθεση του Άρη!

Την περίπτωση του Τζον Γκουϊντέτι έχουν ξεχωρίσει στον Άρη και αυτός αποτελεί τον μεγάλο στόχο αυτήν την στιγμή για την υπέρβαση στην κιτρινόμαυρη επίθεση.

Όπως σημειώσαμε σε άλλο άρθρο νωρίτερα το πρωί (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ) το όνομα του Άνχελ Γκερέρο, υπάρχει στην μεταγραφική λίστα του Άρη, παρότι καθημερινά φαίνεται πως χάνει έδαφος. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται ενδεχομένως και ψηλότερα στην λίστα από τον Ισπανό της Νότιγχαμ.

Το πρώτο όνομα που έχει ξεχωρίσει λοιπόν, είναι αυτό του διεθνή Σουηδού επιθετικού της Αλαβές, Τζον Γκουϊντέτι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τον 28χρονο φουνταριστό επιθετικό  της ισπανικής ομάδας που αγωνίζεται στην La Liga και προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση και να τον φέρουν στo Κλεάνθης Βικελίδης.

Το βιογραφικό και η παρουσία του στα γήπεδα, καταγράφουν μια πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως είναι το αγγλικό και το ισπανικό, ενώ έχει φορέσει τις φανέλες σπουδαίων συλλόγων όπως είναι η Σέλτικ και η Φέγενορντ.

Σημείο αναφοράς αποτελεί βέβαια η παρουσία του σε ηλικία 16 ετών στην Μάντσεστερ Σίτι και ξεκινήσει την περιπέτεια του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εκεί το όνειρό του να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα των “πολιτών” δεν έγινε πραγματικότητα, έχοντας παρουσίες μέχρι την Β’ όμα (Κ23) με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν δανεισμοί σε Μπέρνλι, Φέγενορντ, Στόουκ και Σέλτικ.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στην Θέλτα ως ελεύθερος. Στην Γαλικία έμεινε 2,5 χρόνια πριν ακολουθήσει η Αλαβές αρχικά ως δανεικός τον Ιανουάριο του 2018, και στη συνέχεια στο τέλος της σεζόν ως ελεύθερος υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Τον Ιανουάριο του 2020 φόρεσε την φανέλα του Ανόβερου μέχρι και το τέλος της σεζόν. Είναι διεθνής με όλες τις εθνικές της Σουηδίας μετρώντας 29 συμμετοχές και τρία γκολ.

Φέτος με την Αλαβές έπαιξε σε πέντε αγώνες (τέσσερις πρωτάθλημα κι έναν κύπελλο) σκοράροντας μια φορά, χωρίς πάντως να έχει κάποιον τραυματισμό.

To Top