ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Τολιόπουλος με «κιτρινόμαυρο» ρεκόρ διετίας στις βολές

Σε άλλα στατιστικά ατομικού επιπέδου ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει σχετικά…

“Ο Βασίλης Τολιόπουλος, πέραν του ότι ήταν ένας από τους έξι διψήφιους σκόρερ (12 πόντοι) του Άρη Midea και ο κορυφαίος δημιουργός του αγώνα (8 ασίστ), σημείωσε μία επίδοση που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν έχοντας 8/8 βολές.

Ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αλλά κυρίως σημείωσε ρεκόρ διετίας για τον Άρη Mideda αφού…

 

*Το προηγούμενο της φετινής σεζόν ήταν εκείνο το οποίο μοιραζόταν ο Τολιόπουλος με τον Ρομπέρτο Γκάλινατ έχοντας αμφότεροι 7/7 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco για την 7η αγωνιστική.

 

*Οι 7/7 βολές ήταν το ρεκόρ και του Άρη Midea της περσινής σεζόν, αφού σε αυτήν την επίδοση έφτασε και πάλι ο Τολιόπουλος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό, όπως και ο Τζανόντ Νότε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin.

 

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση από παίκτη του Άρη Midea βρίσκεται δύο χρόνια πίσω και πάλι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Ο Ολιβιέ Χάνλαν είχε 11/11 βολές στο ματς της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2021-22.

 

Κατά τα άλλα σε ατομικό επίπεδο…

 

*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη Midea για 80ή φορά. Με αυτήν μπήκε στην 25άδα της σχετικής λίστας, μένοντας μόνος πια στην 25η θέση αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Βεργίνη.

 

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε στον χθεσινό αγώνα, ο Ίσμαελ Σανόγκο μπήκε στην 30άδα των ξένων των «κιτρινόμαυρων». Έφτασε τα 144 και ξεπέρασε κατά ένα τους Σαμ Μούλντροου, Έντι Στόουκς, Τζαμέλ Χάγκινς και Νοά Χορκλέρ.

 

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε τέσσερις πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του και με αυτούς έφτασε και ξεπέρασε τους 1.300 στη Stoiximan Basket League. Σε 277 αγώνες στην κατηγορία έχει μέσο όρο καριέρας 4,7 πόντους.

 

*Ο Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς έκανε το καλύτερο από τα 10 παιχνίδια του στην κατηγορία σημειώνοντας για πρώτη φορά επιδόσεις 20+ σε πόντους (20) και ranking (24). Ο Άρης Midea έχει πλέον τέσσερις διαφορετικούς παίκτες με επιδόσεις 20+ πόντων μετά τον Ρομπέρτο Γκάλινατ (3), τον Βασίλη Τολιόπουλο (2) και τον Κρις Μπάνκστον (1).

 

Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 5/6 τρίποντα –οι υπόλοιποι παίκτες του Άρη Midea 3/17- και αυτή είναι η 2η μεγαλύτερη, επίδοση των «κιτρινόμαυρων» στη σεζόν. Το ρεκόρ κρατάει από τη 10η αγωνιστική και το παιχνίδι με το Περιστέρι bwin ο Ρομπέρτο Γκάλινατ που είχε 6/11”.

To Top