Ο Φέντερερ των ρεκόρ

Στις 3 Ιουλίου του 2005 ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ γίνεται ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία μετά τους Μποργκ, Σάμπρας και Πέρι που κατέκτησε τρεις σερί χρονιές το συγκεκριμένο Γκραν Σλαμ.

Διαβάστε πώς ο Φέντερερ έφτασε στο συγκεκριμένο κατόρθωμα και ποιους απέκλεισε στην πορεία του προς το τρόπαιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Φέντερερ των… ρεκόρ!

Άλλο ένα ρεκόρ και μάλιστα σπάνιο και πολύ ιδιαίτερο ανήκει πλέον στο Ρότζερ Φέντερερ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστοποιεί την διαχρονικότητά του ως αθλητής πρώτης γραμμής και υψηλού επιπέδου.

Ο Ελβετός τενίστας, κάτοχος 18 τίτλων Gran Slam, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του τένις που συμπλήρωσε 875 εβδομάδες συνεχούς παρουσίας στο «Top 50» της παγκόσμιας κατάταξης.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ρεκόρ που άρχισε να «χτίζεται» πριν από 17 χρόνια, όταν το 2000 και σε ηλικία 18 ετών μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία 50άδα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Τζίμι Κόνορς, ο οποίος αγωνίστηκε επαγγελματικά μέχρι 44 ετών και κατάφερε να μείνει στο «Top 50» για 873 εβδομάδες. Την πεντάδα συμπληρώνουν άλλοι δύο Αμερικανοί θρύλοι του αθλήματος και ένας πρώην Τσεχοσλοβάκος, ο οποίος όμως και αυτός πολιτογραφήθηκε κάποια στιγμή Αμερικανός. Ο Τζον Μακ Ένρο με 827, ο Ιβάν Λεντλ με 801 και ο Πιτ Σάμπρας με 710 εβδομάδες.

To Top