Ο Φερνάντες με… αριθμούς και γιατί ο Άρης είναι η ευκαιρία του!

Ο Βάσκο Φερνάντες είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό μόνο από την παρουσία του στον Πλατανιά την περασμένη σεζόν, όμως είναι γεγονός ότι ο Άρης απέκτησε αυτή τη στιγμή έναν ποδοσφαιριστή με παραστάσεις και γεμάτες σεζόν (κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια).

Παρότι 28 χρονών, ηλικία που χαρακτηρίζεται ως η δημιουργικότερη για έναν ποδοσφαιριστή,ο Πορτογάλος δεν έχει στεριώσει σε κάποιον σύλλογο φιλοδοξώντας να γίνει η αρχή στον Άρη, αν και κρατά ισχυρούς τους δεσμούς με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Ολανένσε.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το τρίτο μακριά από αυτό της πατρίδας του που “φιλοξενεί” τον δεξιοπόδαρο αμυντικός.

Ο Βάσκο Φερνάντες με αριθμούς…

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1986 στο Ολάϊο της Πορτογαλίας και αγωνιστίστηκε στην τοπική ομάδα για πρωτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο το 2005 στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπορντό, στην οποία δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Επέστρεψε για να δοθεί και πάλι δανεικός στην Σαλαμάνκα με την οποία έκανε πολύ καλή σεζόν, έχοντας συνολικά 18 παρουσίες.

Οι επιδόσεις του στην Ισπανία ανάγκασαν την Λεϊσόες να τα… σκάσει στην Ολανένσε και να τον αποκτήσει. Αφού πρώτα αγωνίστηκε στα μισά (16) σχεδόν παιχνίδια με την Λεϊσόες και την βοήθησε να ερματίσει στην 6η θέση του πρωταθλήματος πήρε τον δρόμο της “επιστροφής” για την Ισπανία, αλλά και πάλι ως δανεικός.

Αυτή τη φορά στο Βίγκο και στη Θέλτα ,όπου κατέγραψε 28 συμμετοχές, σε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.Ακολούθησε τη σεζόν 2011/12 η Μπέιρα Μαρ (καμία συμμετοχή) και η Ολανένσε. Στην επιστροφή του στο Ολάϊο κατέγραψε 33 συμμετοχές. Η πιο πλήρης του χρονιά από άποψη συμμετοχών. Με τον Πλατανιά πέρσι κατάφερε να αγωνιστεί σε 30 αγώνες, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας των Κρητικών.

Ως διεθνής, έχει καταγράψει 5 συμμετοχές με την Κ20 της Πορτογαλίας και 11 με την Κ21.

To Top