Ο Φιλανδός Γιάρι Μάτι Λάτβαλα κέρδισε το Ράλι Ακρόπολις!

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα της Volkswagen είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Ράλι Ακρόπολις. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε τους τρεις βαθμούς της powerstage στο Λουτράκι. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα. Ο Λάτβαλα χάρισε στη Φινλανδία την 10η νίκη της στον εθνικό μας αγώνα και επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Volkswagen στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Η αλήθεια είναι πως το Ακρόπολις έχει ταλαιπωρήσει αρκετά χρόνια τον 28χρονο οδηγό. Φέτος ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει τη νίκη και εκμεταλλευόμενος την αναποδιά του Γεβγένι Νόβικοφ, κατέκτησε την όγδοη νίκη στην καριέρα του. Πριν από δέκα χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ξεκινώντας από το Ακρόπολις.

Έσπασε και την… μονοκρατορία των οδηγών που ακούνε στο όνομα Σεμπαστιάν. Βλέπετε στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν τη σαμπάνια του νικητή είχαν γευθεί μόνο ο Σεμπαστιάν Οζιέ και ο Σεμπαστιάν Λεμπ.

“Αισθάνομαι υπέροχα. Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα στη χρονιά και αυτή ήταν μια σημαντική στιγμή. Πέρασαν δέκα χρόνια από το πρώτο μου αγώνα σε World Rally Car και μου πήρε δέκα χρόνια να νικήσω εδώ. Χθες (Σάββατο) δεν σκεφτόμουν τη νίκη, αλλά το πρωί ήταν συνεχώς στο μυαλό μου, ειδικά στην τελευταία ειδική”, δήλωσε ο Λάτβαλα.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top