Ο Χαντ στο PRESSARIS: “Με έβλεπα και έλεγα ότι είμαι καλύτερος παίκτης και πρέπει να το δείξω”

Ο Τζέρεμι Χαντ εξέπληξε πολλούς με την απόδοσή του το περασμένο Σάββατο. Ο ίδιος έβλεπε τα προηγούμενα παιχνίδια του με τον Άρη και ήξερε ότι είναι καλύτερος παίκτης. Περίμενε την ώρα του, την ώρα που θα έβρισκε την φόρμα του και θα προσέφερε όσα μπορεί στον Άρη, τον οποίο ευχαριστεί για την ευκαιρία που του έδωσε. Το PRESSARIS μίλησε με τον Αμερικανό για όσα έκανε το Σάββατο, για όσα πέρασε μέχρι να φτάσει αυτό το Σάββατο, αλλά και για τα κολεγιακά του χρόνια στο Μέμφις, όπου επιλέχτηκε από τον θρυλικό Τζον Καλιπάρι.

Είχες την καλύτερη σου εμφάνιση με το Περιστέρι, ξαφνιάζοντας πολλούς θετικά. Πως προέκυψε μια τόσο καλή εμφάνιση;

Σε όλο το διάστημα της διακοπής δεν σταμάτησα να προπονούμαι. Στο γυμναστήριο με βάρη, το σουτ μου, γενικώς προπόνηση. Ο προπονητής μου είπε να δουλέψω περισσότερο στο σουτ, αυτό έκανα και γι’ αυτό πήρα και αυτά τα σουτ στο παιχνίδι με το Περιστέρι. Μπήκαν τα σουτ και κέρδισα αυτοπεποίθηση. Γενικά σαν ομάδα δουλέψαμε πολύ στη διακοπή, γιατί θέλουμε να αντιστρέψουμε την εικόνα μας. Είχαμε ένα δύσκολο πρώτο μισό της χρονιάς και δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτό.

Είχες και εσύ μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ήρθες αργά στην ομάδα, είχες τον τραυματισμό σου στο γόνατο. Συμφωνείς;

Πρωτίστως ήταν το θέμα του να μάθω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, να προσαρμοστώ. Ήταν θέμα χρόνου πιστεύω. Η διακοπή μας ωφέλησε να δουλέψουμε και να δεθούμε σαν ομάδα. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα τα κατάφερνα. Με βοήθησαν πολύ αυτούς τους μήνες που είμαι εδώ, τους ευχαριστώ.

Μιλάμε όλοι από τότε που ήρθες για τον τραυματισμό σου στο γόνατο. Είναι χρόνιο πρόβλημα; Πότε το απέκτησες και πόσο αυτός ο τραυματισμός σε επηρέασε;

Πέρσι όταν ήμουν στον ΚΑΟΔ. Το έπαθα μέσα στη χρονιά, έκανα την επέμβαση μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα, αλλά δεν περίμενα ότι θα μου έπαιρνε τόσο πολύ καιρό για να αποθεραπευθώ. Περίπου 1,5 μήνα πριν έρθω στον Άρη άρχισα να προπονούμαι λίγο. Όλο το καλοκαίρι δεν μπορούσα καν να τρέξω καλά. Τώρα νιώθω πολύ καλά, τα γόνατά μου τα νιώθω καλά, βρίσκω τη φόρμα μου, γενικώς ήταν θέμα χρόνου.

Ο κόουτς Αγγέλου μίλησε με πολύ καλά λόγια για σένα μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι και στάθηκε κυρίως στον επαγγελματισμό που δείχνεις όσο είσαι στον Άρη και την διάθεση που έχεις να δουλέψεις. Είναι αυτά τα στοιχεία που σε κράτησαν δυνατό στο πολύ δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς;

Μου μιλάει συνέχεια ο κόουτς. Πριν την προπόνηση, μετά την προπόνηση, στη διάρκειά της. Μου λέει πάντα τι πρέπει να κάνω και αυτό που του έχω πει εγώ είναι ότι έχω όλη την θέληση να δουλέψω και να κάνω ότι μπορώ για να παίξω, να κερδίσω τα λεπτά συμμετοχής μου, είτε αυτό είναι η άμυνα, είτε είναι το ριμπάουντ. Έμεινα πνευματικά δυνατός σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Άρης είναι για σένα ένα στοίχημα, δεδομένου των συνθηκών με τις οποίες ήρθες στην ομάδα;

Είναι ένα βήμα για μένα. Ήθελα να παίξω φέτος, να μη χάσω όλη τη χρονιά. Οι περισσότεροι μου έλεγαν να μείνω εκτός, αλλά δεν το ήθελα. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Άρη για την ευκαιρία που μου έδωσε.

Τι έλεγες βλέποντας τους πρώτους σου αγώνες στον Άρη; Ποια ήταν η σκέψη που έκανες

Ότι ήμουν σίγουρα καλύτερος παίκτης και έπρεπε να το δείξω. Περίμενα να έρθει ο καιρός να βρω τη φόρμα μου και να έχω μια καλή απόδοση όπως το Σάββατο. Τα παιδιά με βοήθησαν πολύ, μου μιλούσαν συνέχεια όλο αυτό το διάστημα, χωρίς αυτούς δεν θα έκανα τίποτα.

Αυτός ο Χαντ που είδαν όλοι το Σάββατο, αυτός είναι ο πραγματικός Χαντ ή έχει και καλύτερο;

Ελπίζω να βγει και καλύτερος στη συνέχεια. Μέσα από την ομαδική δουλειά πραγματικά το εύχομαι. Αυτό που προέχει είναι να παρουσιάζεται καλύτερη η ομάδα και να κάνουμε ένα σερί νικών για να αλλάξουμε την κατάσταση.

Προέρχεσαι από ένα κολέγιο με πολύ καλό πρόγραμμα, το Μέμφις, ως επιλογή ενός θρυλικού κόουτς, του Τζον Καλιπάρι. Πως σε επέλεξε;

Στο Μέμφις, στα 17 μου χρόνια είχα πάρει μέρος σε ένα καμπ που ο ίδιος διοργάνωνε. Με είδε και ήρθε κατευθείαν και μου είπε αν θέλω να πάω στο πανεπιστήμιο του Μέμφις, για να σταματήσει να ψάχνει άλλους παίκτες στην θέση μου. Ήταν όνειρό μου να παίξω στο πανεπιστήμιο του Μέμφις, γιατί κατάγομαι από το Μέμφις. Επίσης, ήθελα πολύ να μοιάσω τον πολύ καλό φίλο μου, τον Πένι Χαρνταγουέι, που επίσης είναι από το Μέμφις και έπαιξε για το Μέμφις Στέιτ. Μιλάμε ακόμα που και που με τον κόουτς.

Αλήθεια, τι σου είπε για την εμπειρία σου στην Ευρώπη, την Ελλάδα; Σαφώς και δεν γνωρίζει πολλά, αλλά σου έδωσε κάποια συμβουλή;

Μιλήσαμε το καλοκαίρι και λίγο πριν έρθω στην Ελλάδα. Έχουμε πολύ καλή σχέση, μου είπε ότι είναι περήφανος για μένα, ξέρω ότι πάντα είμαι καλοδεχούμενος γι’ αυτόν και τον ευχαριστώ πολύ για όσα έκανε όσο ήμουν στο κολέγιο.

 

To Top