Ο Χαρίσης στο κυνήγι των κορυφαίων μπλοκέρ του Άρη!

Ο Κώστας Χαρίσης έκανε ρεκόρ χθες με τις πέντε τάπες του φορώντας την φανέλα του Άρη και… καλπάζει για να ξεπεράσει άμεσα τρεις ακόμα παίκτες των κίτρινων στη σχετική κατηγορία. Τον Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, τον Τζερεμάια Μάσεϊ και τον Φέντορ Λικχολίτοφ. Μακράν πρώτος (από καταβολής ΕΣΑΚΕ) ο Ράιαν Στακ!

Ο έμπειρος σέντερ του Άρη έχει 55 κοψίματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Άφησε πίσω του τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ που είχε 50 τάπες στη μοναδική του χρονιά στον Άρη και πλέον κυνηγάει τρεις άλλους παίκτες, τους οποίους μπορεί να ξεπεράσει μέσα στη χρονιά.

Ο Χοσέ Ορτίθ έχει 56 τάπες στη διετή (μιάμιση για την ακρίβεια) χρονιά του στον Άρη, μόλις μία περισσότερη από τον Χαρίση, ο οποίος μπορεί να ξεπεράσει και τους Τζερεμάια Μάσεϊ και Φέντορ Λικχολίτοφ, που έχουν 61 κοψίματα.

Μακράν πρώτος μπλοκέρ στην ιστορία του Άρη από καταβολής ΕΣΑΚΕ (1992-93) είναι ο Ράιαν Στακ με 141 τάπες στην τετραετή καριέρα του στους κίτρινους.

Μακράν του δεύτερου, κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία του Άρη από τότε που καταγράφονται οι τάπες στην στατιστική είναι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος στη μοναδική χρονιά του με την κίτρινη φανέλα (1989-90) είχε 153 τάπες σε 21 αγώνες, δηλαδή 7,2 ανά αγώνα!

Μέσα στην πρώτη δεκάδα

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ ο Χαρίσης με την χθεσινή του επίδοση άφησε πίσω του τον Γιώργο Καράγκουτη και τον Γιάννη Γιαννούλη και μπήκε στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων μπλοκέρ της Α1 από το 1992 και μετά: “Με τις πέντε τάπες που μοίρασε ο πολύπειρος σέντερ κατάφερε κάτι αξιοσημείωτο, αφού μπήκε στην πρώτη δεκάδα των μπλοκέρ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ φτάνοντας τις 186 και αφού προσπέρασε αρχικά τον Γιώργο Καράγκουτη που έχει 181 και στη συνέχεια τον Γιάννη Γιαννούλη που αποχώρησε από τα παρκέ με 185 κοψίματα”.

To Top