Ο Χαριτωνίδης για το League Cup, τους στόχους του φετινού Άρη και την επέτειο του Super Cup

Ο αρχηγός του Άρη, Γιάννης Χαριτωνίδης, μίλησε για τα συμπεράσματα, που βγήκαν από τα παιχνίδια για το League Cup, για το πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, αλλά και για τους στόχους, που έχουν τεθεί σε αυτόν τον νέο Άρη.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για τα παιχνίδια του League Cup:

«Ήταν το League Cup στόχος μας, αλλά δεν μπορέσαμε να είμαστε στα επίπεδα που θα θέλαμε, λόγω των πολλών τραυματισμών, που υπήρξαν. Πλέον, τόσο ο Δημήτρης ο Γκαράς όσο και ο Γιάννης ο Κυριακίδης είναι σχεδόν έτοιμος, ο προγραμματισμός είναι καλύτερος και στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με το… δεξί στο πρωτάθλημα».

Για τα συμπεράσματα, που βγήκαν:

«Είμαστε μια μαχητική ομάδα και θεωρώ ότι όλες πάνω-κάτω οι ομάδες φέτος είναι πολύ κοντά, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, που έχει ‘χτιστεί’ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα έχει θεωρώ πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, γιατί δεν θα υπάρχουν παιχνίδια, που θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμά τους».

Για τις δηλώσεις του προπονητή του, Αντρέι Κράβαρικ, περί αλλαγής νοοτροπίας:

«Σίγουρα, πάντα σε μία ομάδα το μαχητικό πνεύμα είναι το επιθυμητό. Σε όλα τα αθλήματα…. Αν έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα, τότε δεν θα πεις κανείς τίποτα, αν η ομάδα δίνει το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Για το αν έχουν προσαρμοστεί οι καινούριοι παίκτες ή αν χρειάζονται ακόμα χρόνο:

«Εμείς φέτος είμαστε μια καινούρια ομάδα, που μέσα στο παρκέ και οι 12 μπήκαμε ουσιαστικά την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας διαφόρων λόγων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δουλέψουμε όλοι μαζί. Δεν είναι δικαιολογίες, είναι η πραγματικότητα. Η ομάδα τώρα ρολάρει και δουλεύει πάνω στις λεπτομέρειες, που πιστεύω ότι κάνουν και τη διαφορά. Θα είμαστε όλο και καλύτερα από εδώ και πέρα».

Για το αν η είσοδος στην τετράδα είναι ένας εφικτός στόχος:

«Όλα στον αθλητισμό είναι εφικτά. Εγώ από πάντα όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα, θέλω να βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μόνο η πορεία της ομάδας θα σου δείξει πού μπορείς να φτάσεις».

Για την προ ημερών επέτειο του Super Cup και το αν τέτοια γεγονότα μπορούν να βοηθήσουν για να περάσει ότι ο Άρης στο βόλεϊ δεν είναι τυχαία ομάδα:

«Όταν μια ομάδα μπορεί και παίρνει πρωτάθλημα ή συμμετέχει σε ευρωπαϊκά φάιναλ-φορ, δείχνει ότι σίγουρα έχει ένα μεγάλο background. Τότε, τα συμβόλαια ήταν τεράστια συμβόλαια για τα δεδομένα του βόλεϊ, υπήρχαν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, είναι ευκαιρία για πολλές ομάδες και για τον Άρη να φτάσουν στην κατάκτηση ενός τροπαίου, που δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για μένα ο αθλητισμός είναι σαν τα μαθηματικά: όταν είσαι πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, τότε κάποια στιγμή θα πάρεις το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να έχεις μια σταθερή πορεία: όταν μάθεις να παίζεις για τις υψηλές θέσεις, τότε κάποια στιγμή θα κατακτήσεις κάτι».

Για τη νέα προσπάθεια, που γίνεται φέτος:

«Ο Άρης έχει μια διοίκηση, που αγαπάει και το βόλεϊ και το σύλλογο. Όμως, δεν παύει να είναι μια καινούρια ομάδα, που θέλει την ταυτότητά της. Ωστόσο, οι αθλητές είναι αυτοί που κάνουν μια ομάδα μεγάλη και είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για πράγματα που κρίνονται τον Απρίλιο και τον Μάιο. Στόχος μας είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, να φέρνει η ομάδα νίκες και να έχει ηρεμία».

To Top