ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Χρήστος Σαμαράς blog-ΑΡΗ: Ένας… Αυτοκράτορας των αιθέρων οδηγεί τον Άρη!

Ο ΑΡΗΣ στο δεύτερο εκτός έδρας του παιχνίδι έχοντας να αντιμετωπίσει την αήττητη μέχρι το τζάμπολ του αγώνα αυτού ΑΕΚ έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την εμφάνιση του στο κρατικό της Πυλαίας.

Αυτή την φορά οι ξένοι παίκτες της ομάδας μπήκαν με τσαμπουκά στο γήπεδο και τα έδωσαν όλα για την νίκη . Από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού έδειξαν ότι δεν τους επηρέαζε η κερκίδα και πήραν μια μεγάλη νίκη κλείνοντας μια τετράδα πολύ δύσκολων αγώνων με 2 νίκες και 2 ήττες.

Είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Γιάννης Καστρίτης στο τέλος του αγώνα ότι δηλαδή ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάρει μέχρι την τέταρτη αγωνιστική έστω και μια νίκη. Και όλοι αυτοί οι ειδήμονες διαψεύστηκαν.

Οι κιτρινόμαυροι φάνηκε και σ’ αυτό το παιχνίδι ότι είναι τυχεροί που έχουν στις τάξεις τους ένα παίκτη λαχείο όπως είναι ο Τσέβες Γκούντγουιν…

Ο σέντερ των κιτρινόμαυρων ήταν ο Αυτοκράτορας των αιθέρων… κυριαρχώντας στις μάχες κάτω από τα καλάθια (9 ριμπάουντ), ενώ είχε τεράστια συμβολή και στον επιθετικό τομέα (18 πόντους, πρώτος σκόρερ). Είναι ένας παίκτης που από παιχνίδι σε παιχνίδι θα παρουσιάζεται ακόμη καλύτερος.

Αξιοι συμπαραστάτες του ο Τζός Χαγκινς που μοίραζε τις ασίστ σαν τις καραμέλες (11) και ο Νόα Χόρκλερ που βοήθησε σημαντικά στον επιθετικό τομέα (16π.) ενώ μοίραζε τάπες(7).

Αυτή η τριάδα των ξένων έδειξε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν το καλοκαίρι όλοι μιλούσαν για το ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει κάποιους παίκτες στην θέση του πλέι μέικερ από την Ελληνική αγορά εμείς γράψαμε, τόσο εδώ, όσο και στην σελίδα μου στο Facebook, ότι θα πρέπει να αποκτηθεί ο Γιώργος Φίλλιος κάποιοι με χλεύαζαν ανάμεσα τους και κάποιοι του δημοσιογραφικού χώρου που επέμεναν ότι η καλύτερη λύση ήταν ο Παπαδάκης.

Η επιμονή όμως του Γιάννη Καστρίτη έπεισε τον οικονομικό στυλοβάτη της ΚΑΕ Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, αλλά και τα άλλα μέλη της διοίκησης να φέρουν τον παίκτη στον ΑΡΗ. Και στο παιχνίδι του κλειστού των Νέων Λιοσίων τους δικαίωσε.

Ηταν ένας πλέι μέηκερ που λές ότι έπαιζε πολλά χρόνια και είχε μεγάλη εμπειρία . Και όμως είναι μόλις είκοσι ετών και φέτος του δίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του η δυνατότητα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν καταπληκτικός όχι μόνο στην άμυνα και στην οργάνωση αλλά και στον επιθετικό τομέα ( 4/5 προσπάθειες δηλαδή 80%).

Σούπερ ήταν και ο έτερος Ελληνας με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι ο Όμηρος Νετζήπογλου.  Οι δυο μικροί έδειξαν ότι ο Άρης θα πάρει μεγάλες βοήθειες από αυτούς αλλά και απο τους άλλους Έλληνες της ομάδας και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που δεν είχε η ομάδα πέρυσι.

Οι παίκτες όμως του Άρη όπως είπε ο Αρχιτέκτονας της επιτυχίας Γιάννης Καστρίτης θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν προσγειωμένοι. Ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς και επ ουδενί λόγο δεν θα πρέπει να πάρουν τα μυαλά τους αέρα απο μια επιτυχία .

Όμως τώρα ο κόσμος ποιο μαζικά θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και να την βοηθήσει και υλικά και ηθικά . Στον αγώνα της επόμενης αγωννιστικής το Παλέ θα πρέπει να είναι κατάμεστο.

To Top