ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χρήστος Σαμαράς blog-ΑΡΗ: Μίλησε η ψυχή και ο νόμος του Παλέ

Με ψυχωμένους παίκτες ο ΑΡΗΣ σταμάτησε το σερί των ηττών και επανήλθε στις επιτυχίες και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδηθεί πάση θυσία τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και για γοήτρου και ψυχολογίας .

Μπαίνοντας στο παρκέ οι παίκτες των κίτρινων γνώριζαν ότι δεν είχαν την πολυτέλεια να χάσουν το τέταρτο στην σειρά παιχνίδι γιατί έτσι θα έμεναν μακριά από την μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Έτσι έδειχναν αποφασισμένοι να πάρουν τους δυο βαθμούς με αντίπαλο μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτούς .

Ένας αγώνας με αντίπαλο τον συμπολίτη έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία και για λόγους γοήτρου και αυτό τους το θύμισαν οι 6000 φίλοι τους που γέμισαν το θρυλικό Παλέ (νυν Nick Galis Hall) και δημιούργησαν ατμόσφαιρα που θύμισε εποχές Αυτοκρατορίας . Έτσι Γιάννης Καστρίτης και παίκτες ήξεραν ότι πέρα από τους εαυτούς έπρεπε να παίξουν και γι αυτόν τον κόσμο που από την αρχή της χρονιάς τούς πίστεψε και δεν γεμίζει το γήπεδο μόνο σε τέτοια παιχνίδια ντέρμπι, όπως κάποιοι άλλοι αλλά και με αντιπάλους ουραγούς της βαθμολογίας.

Με όπλο την ψυχή και το ταλέντο τους οι παίκτες του ΑΡΗ πήραν αυτό που ήθελαν στο τέλος και πανηγύρισαν μαζί με τους φίλους τους την επιτυχία που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθεί κανείς ότι έπαιζαν ουσιαστικά με έναν ψηλό τον Σανόγκο αφού ο Καββαδάς ήταν τραυματίας και ο βασικός σέντερ ο Γκοντγουιν έπαιξε μόλις δέκα λεπτά αφού είχε φορτωθεί πολύ νωρίς με φάουλ.

Όμως ο Σανόγκο έπαιξε και για τους τρεις και στα 32,5 λεπτά συμμετοχής είχε 12 πόντους (67% στα δίποντα ) και εννέα ριμπάουντ (6-3). Ο Νότε μετά από καιρό προσέθεσε μια αρκετά καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με τους 26 πόντους και τις τρεις ασίστ , ενώ ο Χάγκινς ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο εκεί που η μπάλα έκαιγε… είχε την εμπειρία αλλά και την ψυχραιμία να πετύχει διαδοχικούς πόντους και να καθαρίσει το παιχνίδι .

Αυτό που προβλημάτισε ήταν η αστοχία των παικτών του ΑΡΗ στις βολές που ευτυχώς δεν στοίχισε (12/20 δηλαδή 60%). Πάντως η νίκη αυτή ήταν μια ψυχολογική ένεση για την δύσκολη συνέχεια αρχής γενομένης από το εκτός έδρας επόμενο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top