Ο 24χρονος οπαδός που εμπλέκεται στον θάνατο του Τόσκο συμμετείχε και στην “επιχείρηση κατάληψης της Βουλής” ελέω Πρεσπών!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR, ο ένας εκ των δύο (μέχρι στιγμής) νεαρών κατηγορούμενων για την “οπαδική επίθεση” στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 28χρονου αλλοδαπού οπαδού, αδελφοποιημένης βουλγαρικής ομάδας με τον Άρη, του οποίου ασκήθηκε από το εισαγγελέα ποινική δίωξη, κι έχει παραπεμφθεί για να απολογηθεί την Πέμπτη (9/1) στον ανακριτή, φέρεται να συμμετείχε στο οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής και κατάλυσης της Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2019, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για 24χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ (Γ.Τ.), ο οποίος είναι παιδί χωρισμένων αστυνομικών: ο πατέρας είναι υποδιοικητής σε ΑΤ της βορείου Ελλάδας και η μητέρα ανήκει στην υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικούς χώρους.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει την εμπλοκή του στον τραγικό θάνατο του Βούλγαρου 28χρονου, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό εγκαταστάσεων πέριξ του επεισοδίου.

Όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα PIPERATA.GR και χρήζει επιπλέον έρευνας από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, ο 24χρονος φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει (και) στο “οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής και κατάλυσης της Δημοκρατίας” όταν “τάγματα εφόδου” είχαν κινηθεί με ειδικό εξοπλισμό, ακόμα και με χάρτες των σημείων εισόδου, εξέλιξη την οποία είχαν εμποδίσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο που δημοσιεύουν τα PIPERATA.GR, ο 24χρονος φέρεται να συμμετείχε στην 3ωρη επιχείρηση που είχε ως σκοπό τη βίαιη εισβολή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις -τότε- είχαν δεχθεί ταυτόχρονη επίθεση από όλες τις διόδους με καδρόνια, καρφιά, σφεντόνες, κροτίδες, ψαλίδες, αλλά και φωτοβολίδες ευθείας βολής, τις νέου τύπου μολότοφ που περιέχουν φελιζόλ.

Να θυμίσουμε ότι οι New York Times σε εκτενές δημοσίευμα τους είχαν κάνει λόγο για “εμπλοκή” ομογενή επιχειρηματία (κατονόμαζαν τον Ιβάν Σαββίδη ως κατάσκοπο της Ρωσίας), που παρακολουθούν στενά οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο οποίος «έριξε χρήματα για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Είχε ακολουθήσει η διάψευση του επιχειρηματία, μέσω άλλου δημοσιεύματος:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

ΠΗΓΗ: https://piperata.gr/

To Top