Ο 40αρης Μπαμπαλιούτας αντέχει ακόμα και δηλώνει: “Τελικός με ΠΑΟΚ!”

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας πάτησε τα 40 χρόνια, αλλά όχι μόνο δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο, είναι σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της λίγκας και πέραν των προσωπικών φιλοδοξιών του, μίλησε και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Μίκρα.

Η συνέντευξη του λίμπερο του Άρη στο επίσημο σάιτ του πρωταθλήματος:

Τι σημαίνει για τον Άρη αυτό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Για μας είναι σαν τελικός. Πέρα από το γόητρο και την αίγλη που σου δίνει η νίκη σε ένα τέτοιο ντέρμπι, υπάρχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αν νικήσουμε θα μείνουμε σε τροχιά 4αδας. Αν χάσουμε τελειώνει η 4αδα για μας».

– Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Άρης;

«Η ομάδα κάθε εβδομάδα είναι και καλύτερη και οι προσπάθειες μας είναι πάντα οριακές και ηρωικές. Μετά την επιστροφή των τραυματιών έχουμε καλές πιθανότητες για να πάρουμε νίκη. Η ψυχολογία μας είναι καλή και παρότι χάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλά και από συγκυρίες δεν πήραμε τη νίκη. Φυσικά θα προτιμούσαμε να έχουμε μαζί μας και τον Θεόδωρο Μποζίδη που είναι τραυματίας».

– Στον Α΄ γύρο νικήσατε 3-0 στην Πυλαία. Έχετε τρεις σερί νίκες με ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αλλά χάσατε στο Λιγκ Καπ 3-2. Έχετε πάρει τον «αέρα» του αντιπάλου σας;

«Είναι και δύο φιλικά που δώσαμε το καλοκαίρι και νικήσαμε 3-0. Δεν είναι τόσο ζήτημα… αέρα, όσο το πως ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού απέναντι στον αντίπαλο σου. Κάποιες ομάδες ταιριάζουν με κάποιες άλλες. Στον Α΄γύρο νικήσαμε 3-0 αλλά όλα τα σετ ήταν στον πόντο. Θα μπορούσαμε και να είχαμε χάσει. Η επικράτηση μας ήταν οριακή και μετά από πολύ κόπο. Ήμασταν καλύτεροι στα τελειώματα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε ειδικά με τον Βραζιλιάνο Ντος Σάντος κι εμείς αποδυναμωθήκαμε με την φυγή του Νικηφορίδη και τον τραυματισμό του Μποζίδη. Αυτά βέβαια δεν μετράνε πολύ σε αυτά τα ντέρμπι. Στους αγώνες ΑΡΗ–ΠΑΟΚ μετράει πολύ η ψυχολογία, η πίεση και το πάθος για τη νίκη».

– Πώς βλέπεις το παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο. Έχει πιο πολλές λύσεις στην επίθεση. Με την αλλαγή προπονητή όλοι θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω αλλά τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα κρίνουν τους πάντες».

– Ο Άρης αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς συνεχίζει αλλά ο στόχος μένει ο ίδιος;

«Η ομάδα όπως φτιάχτηκε το καλοκαίρι ήταν καλύτερη του αναμενόμενου. Για αυτό όταν τελείωσε ο Α΄ γύρος ήμασταν στην 2η θέση. Επειδή όμως στον αθλητισμό τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις, ήρθαν οι τραυματισμοί και κάναμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Μας έβγαλαν εκτός προγραμματισμού και εκτός ρυθμού. Με τον Μίλωνα αλλά κυρίως με τον Ολυμπιακό δείξαμε πως βρίσκουμε ρυθμό. Αν είχαμε λίγο τύχη με τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και τη νίκη. Δείχνει η ομάδα ότι βρίσκεται καλό ρυθμό κι αυτό πρέπει να έχει συνέχεια».

– Τι διαφορετικό έχει ο Άρης από τις άλλες ομάδες;

«Υπάρχει οργάνωση και προετοιμασία στο παιχνίδι μας. Δεν πάμε στην τύχη. Υπάρχει το πλάνο του προπονητή μας το οποίο εκτελείται σε μεγάλο βαθμό. Εχουμε καλή υποδοχή και στη συνέχεια προσπαθούμε με τακτικό σέρβις να χαλάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου και το φέρουμε στα δικά μας μέτρα. Προσπαθούμε να δέσουμε μπλοκ – υποδοχή. Το πιο δύσκολο κομμάτι που είναι η κόντρα επίθεση. Προσπαθούμε να δουλέψουμε κάτι παραπάνω σε αυτό τον τομέα και όλοι οι συμπαίκτες μου κάνουν πολύ δουλειά».

– Εκτός από τον Ολυμπιακό ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για την 4αδα;

«Εμείς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Φοίνικας Σύρου, ο Παμβοχαϊκός και φυσικά ο ΠΑΟΚ έχουμε μοιρασμένες πιθανότητες. Όλες οι ομάδες είναι κοντά βαθμολογικά και υπάρχουν τα μεταξύ τους παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά».

– Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ άλλαξε για να έρθουν οι οπαδοί του Άρη. Τους περιμένετε;

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται στα κρίσιμα ματς. Τηρουμένων των αναλογιών και με τις δυσκολίες που υπάρχουν ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Περιμένουμε πολύ κόσμο. Αυτό θα είναι καλό και για μας αλλά και για την εικόνα του αγώνα».

– Πάτησες τα 40. Μέχρι πότε θα μαζεύεις υποδοχές;

«Αφού δεν σταμάτησα το 2011 όταν τραυματίστηκε φεύγοντας από τον Ηρακλή λέω να το τραβήξω όσο πάει… Πέρυσι ανανέωσα το διαβατήριο μου για 5 χρόνια και σκοπεύω να το εξαντλήσω…».

 

To Top