ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… Galactico του Άρη! Αφιέρωμα των Ισπανών στον Άλεξ Πέρεθ της Ρεάλ, του Μπέκαμ και του Ραούλ!

Οι Ισπανοί θυμήθηκαν τον Άλεξ Πέρεθ της… Ρεάλ, του Μπέκαμ και του Ραούλ! Κι όμως πέρασε από τον Άρη!

Τον Ιανουάριο του 2007 μια από τις (πολλές) μεταγραφές του Άρη είχε… άρωμα Ρεάλ Μαδρίτης.  Διαβάζουμε από το ρεπορτάζ της “εποχής”: “Παίκτης του Άρη για τον επόμενο 1,5 χρόνο θα είναι ο Άλεξ Πέρεθ όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι «κιτρινόμαυροι». Ο Ισπανός ο οποίος αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, μάλιστα προχώρησε και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της νέας του ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος που ολοκλήρωσα τη μεταγραφή μου στον Άρη».

Πρόκειται για τον Ισπανό που ήρθε με προσδοκίες, δήλωσε πολλά, αλλά επί της ουσίας λίγα πράγματα. Δεν ξέρουμε πόσο στοίχισε στην τότε κιτρινόμαυρη διοίκηση, αλλά σίγουρα είχε μεγάλη λάμψη.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι: “Ο Ισπανός ο οποίος αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασε στην Θεσσαλονίκη συνοδευμένος από τον πατέρα του, Μιγκέλ Πέρεθ. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στους «κιτρινόμαυρους», τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που ολοκλήρωσα τη μεταγραφή μου στον Αρη. Ανυπομονώ να παίξω ποδόσφαιρο και είμαι έτοιμος να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου. Άλλωστε ήρθα τόσο γρήγορα στη Θεσσαλονίκη ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο. Επειδή ανυπομονώ να παίξω ποδόσφαιρο»”.

Και καταλήγει το ρεπορτάζ: “Ενώ για το ενδιαφέρον που έδειξε ο Αρης προς εκείνον πρόσθεσε: «Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του Αρη κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα. Μου μίλησε για τον Αρη με τα καλύτερα λόγια ο Ααρόν Εσκουδέρο, ενώ κίνητρο ήταν και η παρουσία του προπονητή. Στην Ισπανία έχει πολύ καλή φήμη, ενώ δίνει ευκαιρίες σε όλους του ποδοσφαιριστές. Από μικρός έπαιζα στην επίθεση. Εχω αγωνιστεί και δεξιά, αλλά προτιμώ την αριστερή πλευρά. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, παίζω ποδόσφαιρο ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μου’, λέει ο Αλεξ, ο οποίος θεωρεί καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, είναι ‘κολλητός’ με τον Ραούλ και φυσικά είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. «Μια ζωή ήμουν Ρεάλ. Τώρα είμαι Αρης…”!

Αυτά το 2007. Μετά από 14 χρόνια οι Ισπανοί έκαναν αφιέρωμα για τη Ρεάλ και αναφέρονται μεταξύ άλλων στους πέντε νεότερους που πρωτοφόρεσαν την φανέλα της “βασίλισσας” τις τελευταίες δύο δεκαετίες! Ποιοι είναι;

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Ο Άλεξ Πέρεθ έλαβε την τιμή να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης το 2003 σε ηλικία 17 ετών 11 μηνών 18 ημερών, αλλά ποτέ δεν ξεχώρισε και δεν κατάφερε να δημιουργήσει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Επιπλέον, η ανταγωνιστικότητα στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη την εποχή ήταν μεγάλη με αστέρια της εποχής του Los Galacticos. Έχοντας φορέσει τις φανέλες Άρη και Αλμπαθέτε, ο Πέρεθ αποφάσισε στη συνέχεια να αποσυρθεί από τον κόσμο του ποδοσφαίρου το 2011, σε ηλικία 26 ετών”.

 

To Top