ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ο προφήτης… βίκινγκ στον τόπο του”! Ο Σούντγκρεν γνωρίζει μέσω Άρη την αναγνώριση ξανά στην Σουηδία

“Προφήτης στον… τόπο του”! Ο Σούντγκρεν γνωρίζει μέσω Άρη την αναγνώριση ξανά στην Σουηδία.

Πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι (όταν θα) γράψει την αυτοβιογραφία του ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα αφιερώσει δεκάδες σελίδες στην εμπειρία ζωής που λέγεται Άρης και ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρουμε από πού θα αρχίσει, γνωρίζουμε όμως πώς (ενδεχομένως) θα… τελειώσει. Ο Σουηδός έκανε την ανατροπή με την διορατικότητα και τη βοήθεια του Άκη Μάντζιου. Τι εννοούμε ανατροπή; Ρίξτε μια ματιά  στο… ευαγγελικό: “ουδείς προφήτης στον τόπο του” και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Με απλά λόγια: Μέσα από την απόδοσή του και το δυναμικό come back με την φανέλα του Άρη έγινε… πρωτοσέλιδο στην Σουηδία, γνωρίζοντας ξανά την αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε σχετικό ρεπορτάζ κορυφαίων σουηδικών μέσων καταγράφεται η πολύ καλή πορεία αρκετών… βίκινγκ στο εξωτερικό, όπως οι Τάνκοβιτς (ΑΕΚ), Γέσπερ Κάρλστρεμ, Μίκαελ Ισάκ (Λεχ Πόζναν), Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον (Σπάρτα Πράγας κ.α.), ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον Σούντγκρεν.

Όλο το ρεζουμέ; Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Σουηδών: “Ο Σούντγκρεν εντυπωσίασε πολύ στην άμυνα του Άρη ο οποίος μετά το τέλος του πρωταθλήματος κατέληξε στην τρίτη θέση. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στην Εθνική ομάδα και έγινε θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άνοιξη ως εναλλακτική λύση στις επιλογές του Γιάνε Άντερσον, προκειμένου να τον συμπεριλάβει στις κορυφαίες θέσεις για την άμυνα. Δεδομένου ότι ο Σούντγκρεν είναι τόσο πολύπλευρος στην πίσω γραμμή, ίσως θα έπρεπε να είχε την ευκαιρία του στην Εθνική ομάδα για να δείξει τον εαυτό του στον Άντερσον ο οποίος, με την αρχική επιλογή του Μάρτιν Όλσον, φάνηκε να δίνει προτεραιότητα σε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις”.

Με απλά λόγια, ο Σούντγκρεν δεν επέστρεψε απλά στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα του Άρη, αλλά έβαλε υποψηφιότητα -έστω και στα τριάντα του- να ζήσει το απόλυτο… κοντράστ! Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Σουηδό να φορά κάποια ξεχωριστά… κίτρινα. Αυτά της Εθνικής Σουηδίας!

Η συνέχεια επί της “ποδοσφαιρικής οθόνης”.

To Top