ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς πέρασε ο Άρης από το… ταμπού των πωλήσεων στην λογική του διπλού κέρδους!

Πονεμένη ιστορία οι μεταγραφές στον Άρη, οι αγορές, οι πωλήσεις κτλ. Το πώς πέρασε ο Άρης από το… ταμπού των πωλήσεων στην λογική του διπλού κέρδους, έχει να κάνει και με τα σημεία των καιρών, αλλά και την προσαρμογή σε μια ρεαλιστική βάση.

Εξυπνάδα δεν είναι να επαναλάβουμε ότι “όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται” στον χώρο του ποδοσφαίρου, όμως η πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι ο Άρης έμαθε καλά το… μάθημα του.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, ξεκινώντας από το… τέλος! Η μεταγραφή του Τόνι Ντάτκοβιτς στη Ρεάλ Σολτ Λέικ είναι η τέταρτη κατά σειρά για τον Άρη τα τελευταία δύο χρόνια, σε ότι αφορά τα ονόματα της “πρώτης γραμμής”.

Είχαν προηγηθεί Γιάννης Φετφατζίδης, Μιχάλης Σιώπης και Μεργκίμ Μάβραϊ. Τον τελευταίο δεν μπορεί να τον ξεχάσατε; Οι υπολογισμοί -πάνω, κάτω- αγγίζουν το 1.800.000 με 2.000.000 ευρώ. Σε χρήματα ανταπόδοσης, γιατί από εκεί και πέρα, μπαίνουν στο “παιχνίδι” και τα συμβόλαια από τα οποία απαλλάχθηκε ο σύλλογος με την έννοια, ότι παραχώρησε παίκτες που δεν ήθελε ή πιο απλά, δεν εξυπηρετούσαν τα αγωνιστικά του πλάνα

“Χονδρικά” τα χρήματα μπορούν να διπλασιαστούν, στην απλή λογική ότι ο Άρης προσαρμόζεται στους κανόνες της “αγοράς” και του ποδοσφαιρικού “χρηματιστηρίου”. Ας μην κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Δεν είναι ώρα να ξυπνάνε τα… φαντάσματα.

Σίγουρα, η πιο ηχηρή πώληση ποδοσφαιριστή τα τελευταία δύο χρόνια, είναι αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο παραχωρήθηκε στην Αλ Κορ (μετά από ένα απίστευτο θρίλερ) έναντι 1.100.000 ευρώ. Προηγήθηκε του Μανώλη Σιώπη με 500.000 ευρώ. Ας αφήσουμε στην άκρη τι ειπώθηκε αγωνιστικά από τους ποδοσφαιρικούς μέντορες!

“Λεπτομέρεια”; Και οι δυο φόρεσαν ξανά φανέλα Εθνικής μέσα από τον Άρη! Μια ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αξία που καταγράφηκε από φίλους και εχθρούς.

Κλείνοντας, πάμε στις “δίδυμες” περιπτώσεις. Η περίπτωση πώλησης του Μεργκίμ Μάβραϊ στην Ίνγκολσταντ είναι αντίστοιχη με αυτή του Τόνι Ντάτκοβιτς. Υπό την έννοια ότι το μεγαλύτερο κέρδος για τον Άρη δεν είναι τόσο το οικονομικό, αλλά η αποδέσμευση των μεγάλων συμβολαίων τους από τη στιγμή που δεν ήταν στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή (τότε του Παντελίδη, τώρα του Μάντζιου), χωρίς να χάσει την διαφορά μέσα από τη διαδικασία αγοράς-πώλησης, το πρόσημο είναι θετικό.

Στο… διά ταύτα: ο Άρης δείχνει να ωριμάζει, να επιδεικνύει ρεαλισμό και να έχει διπλό κέρδος. Αγωνιστικό και οικονομικό! Σε όλα όμως χρειάζεται πίστη, σχέδιο και διάρκεια.

To Top