ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο personal trainer των Γιαννιώτα και Κατίδη αποκαλύπτει τα μυστικά της προετοιμασίας τους! (photostory)

Ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Γιώργος Κατίδης θα «διαφημίσουν» -όπως και ο Σωκράτης Διούδης- τον Άρη στην Εθνική Νέων, για χάρη της οποίας ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων το τελευταίο 20ήμερο. Ο προπονητής στίβου Βασίλης Συρόπουλος, που έχει αναλάβει την εκγύμνασή τους, μίλησε στο PRESSARIS για την ειδική προετοιμασία των δύο παικτών και όχι μόνο…

Η ώρα της ενδιάμεσης φάσης (Elite Round) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών πλησιάζει και θα έχει ξανά… έντονο κίτρινο χρώμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας κάλεσε στην αποστολή τους «συνήθεις υπόπτους» Γιώργο Κατίδη και Σωκράτη Διούδη, που αποτελούν βασικά στελέχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στη 18άδα ενόψει επίσημων αγώνων.

Το κενό που δημιούργησε η πρόωρη ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Άρη, κλήθηκε να αναπληρώσει ο Βασίλης Συρόπουλος. Ο προπονητής στίβου και συντοπίτης του Γιαννιώτα έχει αναλάβει εδώ και τρεις εβδομάδες την προετοιμασία του νεαρού Χαλκιδικιώτη, αλλά και του αρχηγού της Εθνικής, Κατίδη, προκειμένου να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για χάρη της «γαλανόλευκης»…

Λίγο πριν οι Γιαννιώτας και Κατίδης ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής Νέων, ο κ. Συρόπουλος μίλησε στο PRESSARIS για τους δύο παίκτες, σκιαγραφώντας την αγωνιστική κατάσταση αλλά και τα συναισθήματά τους ενόψει της σημαντικής πρόκλησης που ακολουθεί.

-Εδώ και πόσο διάστημα έχετε ξεκινήσει τις ατομικές προπονήσεις;
Εδώ και τρεις εβδομάδες δίνουμε σχεδόν επί καθημερινής βάσης ραντεβού στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου.

-Πάνω σε τι έχετε εστιάσει και τι επιθυμείς να βελτιώσεις και στους δύο παίκτες;
Ουσιαστικά αυτή η χρονική περίοδος είναι πολύ δύσκολη για όλους τους ποδοσφαιριστές, αν αναλογιστούμε ότι έχουν από την έναρξη της προετοιμασίας και σχεδόν για 11 μήνες δεν έχουν σταματήσει να γυμνάζονται. Βάσει λοιπόν αυτών των δεδομένων, προσπαθώ να κάνω ένα «φρεσκάρισμα» στην φυσική τους κατάσταση, μία συντήρηση του ήδη υπάρχοντος επιπέδου έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όσο καλύτερα γίνεται στους προσεχείς αγώνες της Εθνική Νέων. Δουλεύουμε όλες τις παραμέτρους του όρου «φυσική κατάσταση»: ταχύτητα, εκρηκτικότητα, αντοχή, δύναμη.

-Σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές;
Αν κρίνουμε το ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου με ό, τι αυτό συνεπάγεται (συσσωρευμένη κούραση, τραυματισμοί κλπ.) και τα δύο παιδιά είναι σε πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της σειράς αγώνων.

-Στο φετινό πρωτάθλημα ο Γιαννιώτας είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, αλλά ο Κατίδης είναι βασικός στην Εθνική Νέων και γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού της. Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά στις δύο αυτές περιπτώσεις;
Όντως έτσι είναι. Ο Γιάννης έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος, σε αντίθεση με τον Γιώργο. Παρόλα αυτά επειδή και οι δύο είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αγωνίζονται με πάθος στον αγώνα μπορούν να υπερκαλύψουν την οποιαδήποτε έλλειψη εμπειρίας και αγωνιστικών λεπτών αντίστοιχα.

-Ποια είναι τα συναισθήματα που τους διακατέχουν αυτή την περίοδο; Έχουν άγχος ενόψει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;
Αυτή την στιγμή και οι δύο είναι ήρεμοι και δουλεύουν συστηματικά για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Και φυσικά, ανυπομονούν να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα.

-Η πλειοψηφία των φίλων και συμπαικτών τους τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται ήδη σε διακοπές. Κάτι τέτοιο έχει επηρεάσει την ψυχολογία τους ή συνεχίζουν με ζήλο και επιμονή την προετοιμασία τους;
Ισχύει το τελευταίο. Είναι διψασμένοι να παίξουν ποδόσφαιρο, συνεπώς οι διακοπές τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι κάτι που τους απασχολεί.

-Ο Κατίδης είχε βρεθεί πρόσφατα στην Αγγλία και συμμετείχε στις προπονήσεις της Έβερτον, ενώ ο Γιαννιώτας είναι επίσης ανερχόμενος. Εκτιμάς πως έχουν τα αθλητικά προσόντα ώστε να αγωνιστούν μελλοντικά σ’ ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, όπου απαιτείται πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση;
Νομίζω ότι και ο Γιώργος και ο Γιάννης μπορούν να παίξουν στο εξωτερικό, αρκεί να συνεχίσουν να είναι συνεπείς και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν, δουλεύοντας σκληρά.

Για την ιστορία, αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο πως η Εθνική κατάφερε να φτάσει στην συγκεκριμένη φάση του θεσμού, παραμένοντας αήττητη και στις τρεις αναμετρήσεις που πραγματοποίησε επί αρμενικού εδάφους στην προκριματική φάση του περασμένου Οκτώβρη στην Αρμενία.
Η «γαλανόλευκη» τερμάτισε στην πρώτη θέση του 10ου ομίλου με 7 βαθμούς έχοντας δύο νίκες με 10-0 και 1-2, επί της Ανδόρας και της Αρμενίας αντίστοιχα, καθώς και μία ισοπαλία κόντρα στη Σλοβακία με 1-1. Μάλιστα, ο 19χρονος αρχηγός των Νέων, Γιώργος Κατίδης, ευτύχησε να σκοράρει και στα τρία ματς με αποτέλεσμα να φιγουράρει στην κορυφή των Ελλήνων σκόρερ με τρία γκολ, όσα πέτυχε και ο Τάσος Μπακασέτας του Αστέρα Τρίπολης.

Ενόψει της Elite Round, η ελληνική αποστολή θα συγκεντρωθεί αύριο (Σάββατο 19/05) στην Αθήνα και θα προπονηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ την επομένη (Κυριακή 20/05) θα αναχωρήσει για τη Δανία. Εκεί θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Τουρκία (Τετάρτη 23/05), την Κύπρο (Παρασκευή 25/05) και τη διοργανώτρια Δανία (Δευτέρα 28/05), με τη νικήτρια του ομίλου να παίρνει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Εσθονία.

Τη 18μελή αποστολή που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας απαρτίζουν οι: Χάρης Μαυρίας, Στέφανος Καπίνο, Χρήστος Κασαπάκης, Νίκος Μαρινάκης, Σπύρος Φουρλάνος (Παναθηναϊκός), Γιάννης Γιαννιώτας, Σωκράτης Διούδης, Γιώργος Κατίδης (Άρης), Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Παναγιώτης Μπάλας (Ατρόμητος), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Εργοτέλης), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (ΑΕΚ),  Κώστας Ρουγκάλας, Δημήτρης Διαμαντάκος (Ολυμπιακός) Βασίλης Μπούζας, Αλέξανδρος Κούρο (Πανιώνιος).

Φωτογραφίες από τις ατομικές προπονήσεις του Γιάννη Γιαννιώτα και του Γιώργου Κατίδη, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Συρόπουλου:

To Top