Πάει Μουντιάλ η Σενεγάλη

Remake του τελευταίου τελικού του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής παίχτηκε απόψε στη Ντιαμιάντιο! Επτά εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τροπαίου στη διοργάνωση του Καμερούν (στις 6 Φεβρουαρίου), η Σενεγάλη “τιμώρησε” ξανά την Αίγυπτο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, αυτή την φορά με 3-1 (1-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) και η ομάδα του Αλιού Σισέ πήρε τεράστια πρόκριση τους τελικούς του Μουντιάλ, για τρίτη φορά στην ιστορία της μετά το 2002 και 2018, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους “Φαραώ”!

Η… παρέα του Σαλάχ είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 1-0, ωστόσο, στον αποψινό επαναληπτικό η Σενεγάλη με το γκολ του Ντιά στο 3ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ της προηγούμενης αναμέτρησης. Παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων δεν άλλαξε κάτι ούτε στην παράταση και όλα κρίθηκαν στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

Εκεί, όπου οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 4 αποτυχημένες προσπάθειες (πρώτος αστόχησε ο Σαλάχ), στη συνέχεια η Σενεγάλη σκόραρε δύο φορές, σε αντίθεση με τους “Φαραώ” που έχασαν ακόμη ένα με τον Μοσταφά. Αντίθετα, ο Σάντιο Μανέ, όπως είχε κάνει και στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών, ήταν εύστοχος κι έστειλε την ομάδα του στα γήπεδα του Κατάρ.

Βασικός σε όλο το ματς ήταν η Πάπε Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού, με τον Σενεγαλέζο να πανηγυρίζει έξαλλα με τους συμπαίκτες του μία ακόμη σπουδαία διάκριση.

Το 0-0 στον πρώτο αγώνα στο “Κουμάσι” ευνόησε τελικά την Γκάνα, η οποία κατάφερε ν΄ αποσπάσει ισοπαλία με γκολ στην Αμπούζα απέναντι στη Νιγηρία (1-1) και χάρις στο εκτός έδρας τέρμα του Παρτέι στο 10΄ κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφήνοντας εκτός τους “Σούπερ Αετούς”.

Η Γκάνα διατήρησε το αήττητο για 5ο σερί ματς απέναντι στους Νιγηριανούς, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απέτυχαν να βρεθούν για 7η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ.

To Top