Πάνω από 190 χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους στη Συρία

Περισσότεροι από 190 χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε χθες ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων. ίναι η τέταρτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία, με τις επιθέσεις να κλιμακώνονται και τον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείπει τις εστίες του.

Η συριακή, υπό την ηγεσία των Κούρδων, διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε νωρίτερα ότι 191,069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι 415 Κούρδοι μαχητές “αδρανοποιήθηκαν” από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, καθώς κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί κατά περιοχών στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην σημερινή τέταρτη ημέρα των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δέχθηκαν χθες πυρά πυροβολικού από θέσεις των Τούρκων. Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον ενισχύει τις προσπάθειές της, προκειμένου να πείσει την Άγκυρα για τον τερματισμό της εισβολής της, κατά των κουρδικών δυνάμεων που δρούσαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι η Τουρκία προκαλεί “μεγάλη ζημιά” στους δεσμούς αυτούς και πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Η Τουρκία πήρε το πράσινο φως για την αναφερόμενη πολεμική επιχείρηση μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο Ερντογάν, την Κυριακή και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που πολεμούσαν στο πλευρό των Κούρδων.

Οι αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκοψαν έναν δρόμο που συνδέει συριακές πόλεις, κατά μήκος ενός τμήματος των συνόρων όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων.

To Top