Σανγκάη: Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, τον νίκησε πάλι ο Μεντβέντεφ

Την πέμπτη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 2-0 σετ και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στη Σανγκάη τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

«Ρομπότ» ο 23χρονος Ρώσος, επικράτησε με 6-7(5), 5-7 του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και πέρασε στον έκτο του διαδοχικό τελικό! Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Σάσα Ζβέρεφ και τον Ματέο Μπερετίνι.

Εκτός του ότι μετράει ένα σερί 28-3 από τον Ιούλιο, ο Ρώσος τενίστας είναι και πολύ δυνατός πνευματικά, όποιος και να είναι απέναντί του. Αρκεί να θυμηθείτε πώς πήγε να γυρίσει τον τελικό του US Open κόντρα στον Ράφα Ναδάλ…

Κλειδί του αγώνα, πάντως, ήταν το ένατο γκέιμ του πρώτου σετ, όταν ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 0-40. Στο σημείο αυτό, όμως, ο Μεντβέντεφ, τέρας ψυχραιμίας, βρήκε το καλό του σερβίς, δραπέτευσε και τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στέφανος έκανε δύο διαδοχικά λάθη στο πιο κρίσιμο σημείο (5-5, 6-5) και ο Μεντβέντεφ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του. Η κατάσταση ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο στο 2-1 του δεύτερου, καθώς ο Τσιτσιπάς έκανε ένα κακό service game με δύο διπλά λάθη και έδωσε… δικαιώματα στον Ρώσο.

Έτσι, ο Μεντβέντεφ σημείωσε το πρώτο μπρέικ του αγώνα και μπήκε για τα καλά στη θέση του οδηγού. Την πρώτη φορά, πάντως, που πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για τη νίκη (5-4), ο Στέφανος, με τη βοήθεια της εξέδρας, «ζωντάνεψε» και έδωσε ελπίδες για το comeback.

Οι ελπίδες, ωστόσο, ψαλιδίστηκαν γρήγορα, αφού ο «βράχος» που είχε απέναντί του είχε την άμεση απάντηση (5-6) και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει την αναμέτρηση…

To Top