Πάρτι (1-4) της Λίβερπουλ και τώρα η Μπαρτσελόνα

Η Λίβερπουλ έστησε το δικό της πάρτι στο «Ντραγκάο», επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Πόρτο και σφράγισε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου την περιμένει ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς θέλοντας να κάνουν πράξη την οδηγία του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης. Παρ’ όλα αυτά, η αστοχία του Ερέρα αλλά και του Μαρενγκά δεν επέτρεψαν στους δράκους να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά είναι πως οι τελικές είχαν φτάσει στο 8-0 υπέρ των Πορτογάλων.

Η μπάλα όμως τιμωρεί και έτσι στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψη της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στα καρέ του Κασίγιας κατάφερε με την βοήθεια και του VAR να πάρει προβάδισμα. Στο 26’ ο Σαλάχ έκανε το γύρισμα και ο Μανέ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πάντως, η φάση ήταν οριακή και ακόμα και από το ριπλέι δεν ήταν εύκολο να βγει συμπέρασμα για το αν ο Σενεγαλέζος ήταν εκτεθειμένος.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε την τέλεια εφαρμογή του και ουσιαστικά μετέτρεψε το υπόλοιπο της βραδιάς σε μία τυπική διαδικασία. Ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Η Λίβερπουλ όταν της δώσεις χώρο είναι ικανή να σε «σκοτώσει». Κάπως έτσι, λοιπόν, χωρίς τίποτα το αξιόλογο στην επανάληψη μέχρι και το 65’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν σε αυτό το χρονικό σημείο να φτάσουν στο 2-0 με τον Σαλάχ να βρίσκεται απέναντι στον Κασίγιας μετά από πάσα του Αλεξάντερ Άρνολντ και να τον νικάει. Τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με κεφαλιά του Έντερ Μιλιτάο, όμως οι Άγγλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 77’ ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Φιρμίνιο με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στην εστία του Ίκερ Κασίγιας. Η είσοδος του Βραζιλιάνου στην επανάληψη ήταν αυτή που σε μεγάλο βαθμό άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του Κλοπ αφού ο Οριγκί τον οποίο και αντικατέστησε κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά.

Οι παίκτες του Κονσεϊσάο είχαν πετάξει λευκή πετσέτα πριν ακόμα το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν και με τον Φαν Ντάικ ανέβασαν ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ όταν στο 84’ έστειλε για μία ακόμα φορά την μπάλα στην εστία της Πόρτο. Το 4-1 ήταν και το τελικό σκορ που έστειλε την ομάδα του Κλοπ στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και σε μία σπουδαία διπλή κόντρα με την Μπαρτσελόνα με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι συνθέσεις: 

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι (81’ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Τέλες, Ερέρα, Κόρονα (78’ Φερνάντο), Ντανίλο, Οτάβιο (46’ Σοάρες), Φελίπε, Πέπε

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον (71’ Χέντερσον), Οριγκί (46’ Φιρμίνο), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (66’ Γκόμεζ)

To Top